Bloemkool-pastinaakstamppot met spinazie en tartaarballen

Naast aardappels stampen we ook pastinaak, spinazie en bloemkool mee: verrassend lekker.

400 kcal

30 min. bereiden

3.8/5

(101)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • pureestamper


2019 nr. 02 - Soep, winterkost om warm van te worden

2019 week 11-12 - 2019 week 11-12

februari 2018 - februari 2018

Lekker Bezig 2019 - Lekker Bezig 2019

Allerhande Box Week 51 2019 - Allerhande Box Week 51 2019

Allerhande Box Week 2 2019 - Allerhande Box Week 2 2019

Aan de slag

  1. Schil de aardappels, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in ca. 20 min. gaar. Schil de pastinaak en snijd in kleine stukken. Halveer grote bloemkoolroosjes. Doe beide groente de laatste 10 min. van de kooktijd bij de aardappelen.

  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Laat afkoelen op een bord.

  3. Snijd de oreganoblaadjes fijn. Meng met een deel van de pijnboompitten en versgemalen peper door de tartaar. Houd wat van de pijnboompitten achter voor de garnering. Draai met vochtige handen 4 ballen van de rundertartaar.

  4. Verhit de olie in een kleine braadpan of koekenpan en bak de ballen in ca. 5 min. goudbruin. Ze mogen nog rosé van binnen zijn. Giet de aardappelen en de groenten af en stamp fijn met de pureestamper. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken op laag vuur. Breng op smaak met peper. Serveer de stamppot met de tartaarballen en bestrooi met de pijnboompitten.

Wat vond je van dit recept?

Bloemkool-pastinaakstamppot met spinazie en tartaarballen

Naast aardappels stampen we ook pastinaak, spinazie en bloemkool mee: verrassend lekker.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig