Bloemkool-pastinaakstamppot met spinazie en tartaarballen
Naast aardappels stampen we ook pastinaak, spinazie en bloemkool mee: verrassend lekker.
400 kcal
30 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
500 g
400 g
400 g
30 g
4 takjes
300 g
1 el
200 g
Dit heb je nodig
pureestamper
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2019 nr. 02 - Soep, winterkost om warm van te worden
2019 week 11-12 - 2019 week 11-12
februari 2018 - februari 2018
Lekker Bezig 2019 - Lekker Bezig 2019
Allerhande Box Week 51 2019 - Allerhande Box Week 51 2019
Allerhande Box Week 2 2019 - Allerhande Box Week 2 2019
Schil de aardappels, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in ca. 20 min. gaar. Schil de pastinaak en snijd in kleine stukken. Halveer grote bloemkoolroosjes. Doe beide groente de laatste 10 min. van de kooktijd bij de aardappelen.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Laat afkoelen op een bord.
Snijd de oreganoblaadjes fijn. Meng met een deel van de pijnboompitten en versgemalen peper door de tartaar. Houd wat van de pijnboompitten achter voor de garnering. Draai met vochtige handen 4 ballen van de rundertartaar.
Verhit de olie in een kleine braadpan of koekenpan en bak de ballen in ca. 5 min. goudbruin. Ze mogen nog rosé van binnen zijn. Giet de aardappelen en de groenten af en stamp fijn met de pureestamper. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken op laag vuur. Breng op smaak met peper. Serveer de stamppot met de tartaarballen en bestrooi met de pijnboompitten.
Bloemkool-pastinaakstamppot met spinazie en tartaarballen
Naast aardappels stampen we ook pastinaak, spinazie en bloemkool mee: verrassend lekker.

hoofdgerecht
4 personen
400 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappels, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in ca. 20 min. gaar. Schil de pastinaak en snijd in kleine stukken. Halveer grote bloemkoolroosjes. Doe beide groente de laatste 10 min. van de kooktijd bij de aardappelen.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Laat afkoelen op een bord.
Snijd de oreganoblaadjes fijn. Meng met een deel van de pijnboompitten en versgemalen peper door de tartaar. Houd wat van de pijnboompitten achter voor de garnering. Draai met vochtige handen 4 ballen van de rundertartaar.
Verhit de olie in een kleine braadpan of koekenpan en bak de ballen in ca. 5 min. goudbruin. Ze mogen nog rosé van binnen zijn. Giet de aardappelen en de groenten af en stamp fijn met de pureestamper. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken op laag vuur. Breng op smaak met peper. Serveer de stamppot met de tartaarballen en bestrooi met de pijnboompitten.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g iets kruimige aardappelen
400 g pastinaken
400 g bloemkoolroosjes
30 g pijnboompitten
4 takjes verse oregano
300 g rundertartaar
1 el milde olijfolie
200 g spinazie
Dit heb je nodig
pureestamper




