Polentafriet
De romige smaak van deze frieten met Parmezaanse kaas in combinatie met truffelmayonaise: is het alweer patatdag?

Advertentie
Ingrediënten
- 500 ml water
- 1 groentebouillontablet
- 200 g Smaakt polenta
- 25 g ongezouten roomboter (alle varianten mogelijk)
- 75 g Parmezaanse kaas
- 1 liter (arachide)olie
- 50 g truffelmayonaise
Keukenspullen
- bakpapier
- schaal 24 x 30 cm
Advertentie
Bereiden
- Breng het water met het bouillontablet aan de kook. Voeg als het water kookt al roerend de polenta toe. Zet het vuur laag en roer 5 min. tot de polenta is ingedikt. Zet het vuur uit. Voeg de boter toe en rasp de Parmezaanse kaas erboven. Roer door en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Bekleed de schaal met bakpapier en schep de polenta erin. Laat 1 uur afkoelen. Neem de polenta uit de schaal en snijd de plak in frieten. Verhit de olie in een (steel)pan tot 180° C. Bak de frietjes in porties van ca. 10 stuks in 8 min. goudbruin in de olie. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de frietjes op een mooie schaal met de truffelmayonaise er apart erbij.

Polentafriet
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 520 kcal
- eiwit 10 g
- koolhydraten 39 g
-
vet 36 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 680 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Polentafriet
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Polentafriet
- 500 ml water
- 1 groentebouillontablet
Breng het water met het bouillontablet aan de kook.
- 200 g Smaakt polenta
Voeg als het water kookt al roerend de polenta toe. Zet het vuur laag en roer 5 min. tot de polenta is ingedikt. Zet het vuur uit.
- 25 g ongezouten roomboter
- 75 g Parmezaanse kaas
Voeg de boter toe en rasp de Parmezaanse kaas erboven. Roer door en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bekleed de schaal met bakpapier en schep de polenta erin. Laat 1 uur afkoelen.
Neem de polenta uit de schaal en snijd de plak in frieten.
- 1 liter (arachide)olie
Verhit de olie in een (steel)pan tot 180° C. Bak de frietjes in porties van ca. 10 stuks in 8 min. goudbruin in de olie.
Laat uitlekken op keukenpapier.
- 50 g truffelmayonaise
Serveer de frietjes op een mooie schaal met de truffelmayonaise er apart erbij.