bewaar
Rijkgevulde pompoensoep
Rijkgevulde pompoensoep
bewaar

Rijkgevulde pompoensoep

Pompoensoep met een warme smaken dankzij Marokkaanse geïnspireerde kruiden. Lekker met Turks brood en hummus.

20 min. bereiden
10 min. oventijd
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 ml

water

400 g

koelverse pompoenstukjes

400 g

gepelde tomaten in blik

2 el

ras el hanout

200 g

zwarte bonen in blik

200 g

kikkererwten in blik

7½ g

koriander

½

Turks brood

100 g

pikante hummus

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Pompoensoep met een warme smaken dankzij Marokkaanse geïnspireerde kruiden. Lekker met Turks brood en hummus.

Aan de slag

1

Breng het water met de pompoenstukjes, tomaten en ras el hanout aan kook. Laat 15 min. zachtjes koken en pureer met de staafmixer. Spoel de bonen en de kikkererwten in een vergiet af onder koud stromend water, voeg aan de soep toe en warm goed door.

2

Snijd de koriander grof. Verwarm het brood volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven. Verdeel de soep over de kommen, bestrooi met de koriander en serveer met het brood en de hummus.