Ve­ge­ta­ri­sche zoe­te-aard­ap­pel­bur­ger

Een burger gemaakt van zoete aardappel, ja­la­pe­ñope­per en blauwe kaas op een pita met yoghurtsaus: het water loopt je toch in de mond?

 • hoofdgerecht
 • 4 personen
  • 15 min. bereiden
  • 40 min. oventijd
(25) waardeer
hoofdgerecht Een burger gemaakt van zoete aardappel, ja­la­pe­ñope­per en blauwe kaas op een pita met yoghurtsaus: het water loopt je toch in de mond? 4 personen
3 25

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
 • bakpapier
 • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

 1. Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Schil de aardappels en snijd in stukken van 3 cm. Schep de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 min. in het midden van de oven.
 2. Verwijder ondertussen de steelaanzet en eventueel de zaadlijsten van de jalapeñopeper. Snijd het vruchtvlees zo fijn mogelijk. Doe de jalapeñopeper samen met de kaas in een kom en roer goed los met een vork. Verdeel in een portie per persoon en druk een beetje plat. Houd je van pittig? Voeg dan ook de zaadlijsten toe.
 3. Neem de aardappels uit de oven en stamp met een pureestamper fijn. Meng de paneermeel erdoor en kneed als de aardappels zijn afgekoeld een beetje door met je handen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Maak 2 platte burgers per persoon van de groente. Druk de porties kaas op de helft van de burgers en dek af met de rest van de burgers. Druk de randen dicht. Verdeel de burgers over een met bakpapier beklede bakplaat en bak nog 15 min. in het midden van de oven. Snijd de pitabroodjes overdwars doormidden en verwarm 5 min. mee.
 4. Snijd ondertussen de komkommer in plakjes. Maak een sausje van de yoghurt en bieslook. Verdeel over de bodem van het pitabroodje wat veldsla, plakjes komkommer, een burger en yoghurt en zet het kapje er bovenop. Serveer de rest van de veldsla en komkommer erbij.
video

Ve­ge­ta­ri­sche zoe­te-aard­ap­pel­bur­ger

leuk-snel - 00:37 min.

Advertentie

Vegetarische zoete-aardappelburger

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ge­ta­ri­sche zoe­te-aard­ap­pel­bur­ger

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ˚C.

2
2
 • 1 kg zoete aardappel

Schil de aardappels en snijd in stukken van 3 cm.

3
3

Schep de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 min. in het midden van de oven.

4
4
 • 1 verse jalapeñopeper

Verwijder ondertussen de steelaanzet en eventueel de zaadlijsten van de jalapeñopeper. Snijd het vruchtvlees zo fijn mogelijk.

5
5
 • 75 g Castello creamy blue 70+ kaas

Doe de jalapeñopeper samen met de kaas in een kom en roer goed los met een vork.

6
6

Verdeel in een portie per persoon en druk een beetje plat. Houd je van pittig? Voeg dan ook de zaadlijsten toe.

7
7

Neem de aardappels uit de oven en stamp met een pureestamper fijn.

8
8
 • 80 g paneermeel

Meng de paneermeel erdoor en kneed als de aardappels zijn afgekoeld een beetje door met je handen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9

Maak 2 platte burgers per persoon van de groente. Druk de porties kaas op de een van de burgers en dek af met de andere de burger. Druk de randen dicht.

10
10

Verdeel de burgers over een met bakpapier beklede bakplaat en bak nog 15 min. in het midden van de oven.

11
11
 • 4 speltpita's

Snijd de pitabroodjes overdwars doormidden en verwarm 5 min. mee.

12
12
 • ¼ komkommer
 • 4 el milde yoghurt
 • 1 el gedroogde bieslook

Snijd ondertussen de komkommer in plakjes. Maak een sausje van de yoghurt en bieslook.

13
13
 • 75 g veldsla

Verdeel over de bodem van het pitabroodje wat veldsla, plakjes komkommer, een burger en yoghurt en zet het kapje er bovenop.

14
14

Serveer de rest van de veldsla en komkommer erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.