Ton­kot­su ra­men met buik­spek

Deze Japanse noedelsoep voedt de mind, body & soul.

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 800 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 2 uur oventijd
(20) waardeer
japans hoofdgerecht Deze Japanse noedelsoep voedt de mind, body & soul. 6 personen
4 20

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de onderkant en de harde kern van de venkel. Snijd de ui, de venkel in grove stukken en de knoflook in stukjes. Schil de gemberwortel en snijd in plakjes. Snijd de karbonaden in stukken. Breng dit alles samen met de peper en het water aan de kook. Schep het schuim eraf als het water kookt. Voeg de paddenstoelen toe. Zet het vuur zo laag mogelijk en laat zonder deksel 3 uur trekken. Schenk de bouillon door een zeef boven een pan. Er is nu ongeveer 1½ liter over. Breng op smaak met de misosoep en eventueel zout.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 130 °C. Meng de cola met de sojasaus en de rijstazijn, leg de speklapjes in een kleine ovenschaal waar het net in past en giet de marinade erover. Laat in 2 uur in de oven gaar worden. Laat afkoelen in het vocht. Snijd in plakjes.
  3. Kook de eieren 6 min., laat ze schrikken onder koud water en halveer ze in de lengte. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de gember uitlekken. Doe de kool in een vergiet en schenk er kokend water over. Verdeel de kool en noedels in delen over ruime kommen. Schep de hete bouillon erop en leg het ei, de plakjes vlees en de salade-ui erbij. Leg de gember in het midden. Steek er een paar velletjes nori snack in en bestrooi met sesamzaad.

Tip:

Als je de richtlijnen van het Voedingscentrum erop naslaat, bevat deze soep te veel zout, maar hij is té lekker om te laten staan.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 800 kcal
  • eiwit 52 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 50 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 1.800 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Tonkotsu ramen met buikspek

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ton­kot­su ra­men met buik­spek

1
1
  • 1 venkelknol
  • 1 ui
  • 5 tenen knoflook

Verwijder de onderkant en de harde kern van de venkel. Snijd de ui, de venkel in grove stukken en de knoflook in stukjes.

2
2
  • 5 cm verse gemberwortel

Schil de gemberwortel en snijd in plakjes.

3
3
  • 800 g biologische schouderkarbonade

Snijd de karbonaden in stukken.

4
4
  • ½ rode peper
  • 2½ liter kraanwater

Breng samen met de peper en het water aan de kook.

5
5

Schep het schuim eraf als het water kookt.

6
6
  • 1 el Euroma gedroogde paddenstoelen

Voeg de paddenstoelen toe. Zet het vuur zo laag mogelijk en laat zonder deksel 3 uur trekken.

7
7

Schenk de bouillon door een zeef boven een pan. Er is nu ongeveer 1½ liter over.

8
8
  • 144 g Saitaku misosoep

Breng op smaak met de misosoep en eventueel zout.

9
9

Verwarm ondertussen de oven voor op 130 °C.

10
10
  • 300 ml cola
  • 100 ml Japanse sojasaus
  • 30 ml Saitaku rijstazijn
  • 600 g biologische speklapjes

Meng de cola met de sojasaus en de rijstazijn, leg het vlees in een kleine ovenschaal waar het net in past en giet de marinade erover.

11
11

Laat in 2 uur in de oven gaar worden. Laat afkoelen in het vocht. Snijd in plakjes.

12
12
  • 6 middelgrote eieren

Kook de eieren 6 min., laat ze schrikken onder koud water en halveer ze in de lengte.

13
13
  • 1 bosje salade-ui
  • 180 g Hakubaku ramen noedels
  • 100 g Saitaku ingelegde gember

Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de gember uitlekken.

14
14
  • 200 g koelvers gesneden spitskool

Doe de kool in een vergiet en schenk er kokend water over.

15
15

Verdeel de kool en noedels in delen over ruime kommen.

16
16

Schep de hete bouillon erop en leg het ei, de plakjes vlees en de salade-ui erbij.

17
17

Leg de gember in het midden.

18
18
  • 10 g Saitaku nori snack
  • 1 el geroosterd sesamzaad

Steek er een paar velletjes nori snack in en bestrooi met het sesamzaad.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.