Gegrilde Thaise kipsaté met kokos-muntquinoa
Gegrilde Thaise kipsaté met kokos-muntquinoa

Gegrilde Thaise kipsaté met kokos-muntquinoa

20 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

biologische quinoa

2 el

Euroma Original Spices Thai green curry

200 ml

kokosmelk

250 ml

water

300 g

kiphaasjes

2 el

arachideolie

800 g

Thaise wokgroente

15 g

verse munt

Dit heb je nodig

  • sateprikkers

  • grillpan

Aan de slag

1

Doe de quinoa met de helft van de Thai green curry, de kokosmelk en hetl water in een pan en breng op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur laag als het water kookt en laat 10 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

2

Schep ondertussen de kiphaasjes om met de rest van de Thai green curry en de helft van de olie en bestrooi met zout. Rijg de kiphaasjes aan de satéprikkers. Verhit de grillpan en gril de kip in 10 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.

3

Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak de wokgroente 4 min. op hoog vuur. Snijd de muntblaadjes fijn en meng samen met de groente door de quinoa. Verdeel over de diepe borden en leg de kipsaté erop.