Mexicaanse bowl met avocadodressing
Bowl meets Mexico, vega saladbowl met bonen, zoete aardappen en natuurlijk avocado.
840 kcal
20 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
7 eetlepel milde olijfolie
milde olijfolie
800 gram zoete-aardappelblokjes
zoete-aardappelblokjes
1 theelepel cajunkruiden
cajunkruiden
2 eetrijpe avocado's
eetrijpe avocado's
15 gram verse koriander
verse koriander
1 eetlepel azijn
azijn
2 eetlepel water
water
4 middelgrote scharreleieren
middelgrote scharreleieren
300 gram maiskorrels crispy
maiskorrels crispy
400 gram zwarte bonen
zwarte bonen
300 gram gesneden rodekool
gesneden rodekool
Dit heb je nodig
staafmixer
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2019 nr. 05 - Hollandse Helden
Allerhande Box Week 9 2019 - Allerhande Box Week 9 2019
Allerhande Box Week 29 2018 - Allerhande Box Week 29 2018
Verhit 4 el olie in een hapjespan of grote koekenpan en bak de aardappelblokjes, cajunkruiden en eventueel zout in 15 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd de koriander fijn. Doe de helft van de avocado met de helft van de koriander, 2 el olie, de azijn en het water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de andere helft van de avocado in de lengte in plakken.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de eieren.
Spoel ondertussen de mais en bonen af onder koud stromend water, laat uitlekken en meng met de rest van de koriander. Verdeel de zoete-aardappelblokjes, rodekool, avocado, mais en zwarte bonen in componenten over diepe borden. Verdeel de gebakken eieren erover en serveer de avocadodressing erbij.
- bewaartipHalve avocado over? Lees meer over hoe je avocado het beste kunt bewaren.
Mexicaanse bowl met avocadodressing
Bowl meets Mexico, vega saladbowl met bonen, zoete aardappen en natuurlijk avocado.

hoofdgerecht
4 personen
840 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit 4 el olie in een hapjespan of grote koekenpan en bak de aardappelblokjes, cajunkruiden en eventueel zout in 15 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd de koriander fijn. Doe de helft van de avocado met de helft van de koriander, 2 el olie, de azijn en het water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de andere helft van de avocado in de lengte in plakken.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de eieren.
Spoel ondertussen de mais en bonen af onder koud stromend water, laat uitlekken en meng met de rest van de koriander. Verdeel de zoete-aardappelblokjes, rodekool, avocado, mais en zwarte bonen in componenten over diepe borden. Verdeel de gebakken eieren erover en serveer de avocadodressing erbij.
bewaartip:Halve avocado over? Lees meer over hoe je avocado het beste kunt bewaren (/allerhande/informatie/avocado).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
7 el milde olijfolie
800 g zoete-aardappelblokjes
1 tl cajunkruiden
2 eetrijpe avocado's
15 g verse koriander
1 el azijn
2 el water
4 middelgrote scharreleieren
300 g maiskorrels crispy
400 g zwarte bonen
300 g gesneden rodekool
Dit heb je nodig
staafmixer




