La­sag­net­te met au­ber­gi­ne-to­ma­ten­saus & ri­cot­ta

Het handige aan lasagnette is dat het veel sneller klaar is dan een lasagne. Kun je zo aan tafel!

(26) waardeer
italiaans hoofdgerecht Het handige aan lasagnette is dat het veel sneller klaar is dan een lasagne. Kun je zo aan tafel! 4 personen
4 26

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aubergines in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de aubergine op middelhoog tot hoog vuur in 10 min. goudbruin. Voeg de passata toe, breng aan de kook, zet het vuur laag en verwarm nog 2 min. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  2. Snijd ondertussen de lasagnebladen in de lengte in 4 linten (lasagnette). Kook deze als de saus bijna klaar is in een grote pan met ruim water en zout in 4 min. gaar. Giet af, meng meteen met de saus en verdeel over de borden. Verdeel de kappertjes en de ricotta over de lasagnette.

variatietip:

In plaats van verse lasagnevellen kun je ook 300 g gedroogde pappardelle of andere pasta gebruiken. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 82 g
    waarvan suikers 18 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2020 nr. 05 - Zomer in zicht , Allerhande magazine 2018 nr. 10 - Uit eigen keuken , Allerhande Box week 2 2019 , Allerhande Box Week 3 2020 , Receptkaart 2018 week 39-40

Lasagnette met aubergine-tomatensaus & ricotta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­net­te met au­ber­gi­ne-to­ma­ten­saus & ri­cot­ta

1
1
  • 2 aubergines

Snijd de aubergines in blokjes van 1 cm.

2
2
  • 3 el milde olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de aubergine op middelhoog tot hoog vuur in 10 min. goudbruin.

3
3
  • 690 g passata di pomodoro fijn gekruid

Voeg de passata toe, breng aan de kook, zet het vuur laag en verwarm nog 2 min. Breng de saus op smaak met peper en zout.

4
4
  • 500 g verse lasagnebladen

Snijd ondertussen de lasagnebladen in de lengte in 4 linten (lasagnette).

5
5

Kook deze als de saus bijna klaar is in een grote pan met ruim water en zout in 4 min. gaar. Giet af, meng meteen met de saus en verdeel over de borden.

6
6
  • 2 el kappertjes
  • 250 g ricotta

Verdeel de kappertjes en de ricotta over de lasagnette.

variatietip:

In plaats van verse lasagnevellen kun je ook 300 g gedroogde pappardelle of andere pasta gebruiken. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.