La­sag­net­te met au­ber­gi­ne-to­ma­ten­saus, kap­per­tjes & ri­cot­ta

Het handige aan lasagnette is dat het veel sneller klaar is dan een lasagne. Kun je zo aan tafel!

(12) waardeer
italiaans hoofdgerecht Het handige aan lasagnette is dat het veel sneller klaar is dan een lasagne. Kun je zo aan tafel! 4 personen
4 12

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook in een ruime pan de lasagne in 2 delen in 8-10 min. gaar. Haal met een schuimspaan uit de pan en snijd elk blad in 4 linten.
  2. Snijd ondertussen de aubergines in blokjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de aubergine op middelhoog tot hoog vuur in 10 min. goudbruin. Voeg de tomatensaus toe en verwarm 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Meng de lasagnette met de tomaten-auberginesaus en verdeel over 4 borden. Laat de kappertjes uitlekken en verdeel samen met de ricotta over de pasta.

variatietip:

Je kunt ook 250 g verse lasagnebladen (schaal) gebruiken. Deze variant kook je in z'n geheel in 4 min. beetgaar.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 10 - Uit eigen keuken , Allerhande Box week 2 2019 , Receptkaart 2018 week 39-40

Lasagnette met aubergine-tomatensaus, kappertjes & ricotta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­net­te met au­ber­gi­ne-to­ma­ten­saus, kap­per­tjes & ri­cot­ta

1
1
  • 250 g Grand'Italia gedroogde lasagnebladen

Kook in een ruime pan de lasagne in 2 delen in 8-10 min. gaar. Haal met een schuimspaan uit de pan en snijd elk blad in 4 linten.

2
2
  • 2 aubergines
  • 3 el milde olijfolie

Snijd ondertussen de aubergines in blokjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de aubergine op middelhoog tot hoog vuur in 10 min. goudbruin.

3
3
  • 690 g Grand’Italia Sugocasa Erbe in fles

Voeg de tomatensaus toe en verwarm 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4

Meng de lasagnette met de tomaten-auberginesaus en verdeel over de borden.

5
5
  • 2 el kappertjes
  • 250 g ricotta

Laat de kappertjes uitlekken en verdeel samen met de ricotta over de pasta.

variatietip:

Je kunt ook 250 g verse lasagnebladen (schaal) gebruiken. Deze variant kook je in z'n geheel in 4 min. beetgaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.