Azi­a­ti­sche roer­bak met ve­gas­chnit­zel & ra­dijs

Roerbakken is zo makkelijk. In 20 minuten staat er weer iets lekkers op tafel!

(9) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Roerbakken is zo makkelijk. In 20 minuten staat er weer iets lekkers op tafel! 4 personen
4 9

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  2. Halveer ondertussen de radijsjes en snijd de koriander fijn. Doe de radijs en de helft van de koriander in een kommetje. Doe de azijn, suiker, een mespunt zout en het water in een kom en roer tot de suiker en het zout zijn opgelost. Schenk over de radijs en koriander en laat staan tot gebruik.
  3. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de schnitzels op matig vuur in 4 min. gaar. Keer regelmatig. Snijd de knoflook fijn. Verhit ondertussen de rest van de olie in de wok en bak de wokgroente, knoflook, 5-kruidenpoeder en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  4. Snijd de schnitzels in reepjes. Verdeel de rijst over diepe borden en schep de wokgroente erop. Verdeel de schnitzelreepjes erover, besprenkel met de chilisaus en bestrooi met de rest van de koriander. Serveer met de radijs.

Tip:

Dit is een Allerhande Box-gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 90 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2019 nr. 03 - Lentegroen , Allerhande Box Week 44 2018 , Receptkaart 2019 week 13-14

Aziatische roerbak met vegaschnitzel & radijs

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Azi­a­ti­sche roer­bak met ve­gas­chnit­zel & ra­dijs

1
1
  • 300 g basmatirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

2
2
  • 200 g radijsjes
  • 15 g verse koriander

Halveer ondertussen de radijsjes en snijd de koriander fijn. Doe de radijs en de helft van de koriander in een kommetje.

3
3
  • 4 el wittewijnazijn
  • 2 tl suiker
  • 4 el kraanwater

Doe de azijn, suiker, een mespunt zout en het water in een kom en roer tot de suiker en het zout zijn opgelost. Schenk over de radijs en koriander en laat staan tot gebruik.

4
4
  • 2 el (arachide)olie
  • 4 vegetarische schnitzels
  • 2 tenen knoflook

Verhit de olie in een hapjespan en bak de schnitzels op matig vuur in 4 min. gaar. Keer regelmatig. Snijd de knoflook fijn.

5
5
  • 2 el (arachide)olie
  • 800 g Chinese wokgroente sugarsnaps
  • 2 tl 5-kruidenpoeder

Verhit ondertussen de rest van de olie in de wok en bak de wokgroente, knoflook, 5-kruidenpoeder en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur.

6
6

Schep regelmatig om.

7
7

Snijd de schnitzels in reepjes. Verdeel de rijst over diepe borden en schep de wokgroente erop.

8
8
  • 4 el zoete chilisaus

Verdeel de schnitzelreepjes erover, besprenkel met de chilisaus en bestrooi met de rest van de koriander. Serveer met de radijs.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.