Vol­ko­ren­tor­til­la­chips met 2 dips

Snel iets bakken voor het kerstdiner op school? Deze zelfgemaakte chips zijn over 30 min. klaar!

  • borrelhapje
  • 8 personen
  • 285 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 8 min. oventijd
(0) waardeer
borrelhapje Snel iets bakken voor het kerstdiner op school? Deze zelfgemaakte chips zijn over 30 min. klaar! 8 personen

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 kerstuitsteekvormpjes
  • bakpapier
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui. Verhit ⅕ van de olie in een koekenpan en bak de ui 20 min. op laag vuur. Doe de ui in een kom en meng de tomatenblokjes erdoor. Laat de mais uitlekken en meng door de saus. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  2. Bestrijk de tortilla’s aan beide kanten met de rest van de olie. Steek met de uitsteekvormpjes f‹iguren uit de tortilla’s. Probeer er zo veel mogelijk uit elke tortilla te krijgen. Leg ze op met bakpapier beklede bakplaten en bak in 8 min. krokant in de oven.
  3. Doe de tuinerwten met het water in een steelpan, kook 3 min. en zet het vuur uit. Doe de erwten met het kookwater in een hoge beker. Voeg de kaas en de blaadjes van het basilicum toe en pureer met de staafmixer.
  4. Verdeel de tortillachips over een ruime schaal en serveer de rode en groene saus in bakjes erbij.

Tip:

Snijd de tortilla’s die je over hebt fijn, schep om met wat olie en bak in 10 min. krokant in de oven. Lekker als knapperige topping over een salade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 285 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Volkorentortillachips met 2 dips

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren­tor­til­la­chips met 2 dips

1
1
  • 1 middelgrote ui
  • 1 el traditionele olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 20 min. op laag vuur.

2
2
  • 200 g tomatenblokjes in blik
  • 106 ml Bonduelle crispy mais

Doe de ui in een kom en meng de tomatenblokjes erdoor. Laat de mais uitlekken en meng door de saus. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

3
3
  • 8 La Morena volkorentortilla's
  • 4 el traditionele olijfolie

Bestrijk de tortilla’s aan beide kanten met de rest van de olie. Steek met de uitsteekvormpjes f‹iguren uit de tortilla’s.

4
4

Probeer er zo veel mogelijk uit elke tortilla te krijgen. Leg ze op met bakpapier beklede bakplaten en bak in 8 min. krokant in de oven.

5
5
  • 200 g diepvries tuinerwten
  • 50 ml kraanwater

Doe de tuinerwten met het water in een steelpan, kook 3 min. en zet het vuur uit.

6
6
  • 50 g witte kaas
  • 15 g verse basilicum

Doe de erwten met het kookwater in een hoge beker. Voeg de kaas en de blaadjes van het basilicum toe en pureer met de staafmixer.

7
7

Verdeel de tortillachips over een ruime schaal en serveer de rode en groene saus in bakjes erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.