bewaar
Poussin met prei, vermout en dille
Poussin met prei, vermout en dille
bewaar

Poussin met prei, vermout en dille

De malse poussin is uitermate geschikt om te vullen. Lekker met prei en een saus van vermouth.

30 min. bereiden
55 min. oventijd
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

poussin

1

citroen

4 tenen

knoflook

2 el

milde olijfolie

6 el

ongezouten roomboter

200 ml

vermouth extra dry

2 stronken

verse prei

100 g

kappertjes

125 g

crème fraîche

7½ g

verse dille

Dit heb je nodig

  • keukentouw

  • grote braadslede

  • bakpapier

De malse poussin is uitermate geschikt om te vullen. Lekker met prei en een saus van vermouth.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder het elastiek van de poussins (op kamertemperatuur) en dep ze droog met keukenpapier.

2

Boen de citroen schoon. Snijd de citroen in 4 parten en doe ze samen met de knoflook in de holtes van de poussins. Bind de poten bijeen met stukjes keukentouw. Wrijf ze in met de olijfolie en ⅓ van de boter. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Leg ze met de borst naar beneden in de braadslede en schenk er ¾ van de vermouth over. Rooster ze in ca. 55 min. goudbruin en gaar. Bedruip ze tussendoor 2 keer met bakvocht en keer ze halverwege.

3

Was de prei en snijd in schuine stukken van 3 cm. Verhit de rest van de boter (op kamertemperatuur) in een hapjespan en doe de prei in de pan.

4

Schenk de rest van de vermouth en zoveel water erbij tot de prei bijna 1 cm onderstaat. Knip een passende cirkel van bakpapier en leg het direct op de prei.

5

Laat de kappertjes uitlekken. Stoof de prei in ca. 15 min. op laag vuur beetgaar. Voeg de kappertjes toe en breng aan de kook. Voeg de crème fraîche toe en breng op smaak met peper en zout. Snijd de dille fijn en voeg de helft toe aan de prei.

6

Neem de poussins uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten. Serveer de poussins met de prei en de saus en bestrooi met de rest van de dille.