Dui­ven­fi­let met lin­zen en drui­ven

(0) waardeer
hoofdgerecht 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan met ruim water aan de kook. Halveer 1/3 van de sjalotten en voeg met de linzen en de tijm toe aan het kokende water. Kook de linzen in ca. 25 min. beetgaar. Snipper ondertussen de rest van de sjalotten. Halveer de druiven. Verhit 2/3 milde olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de sjalot en de rest van de tijm 3 min. Voeg de druiven toe en bak ze 3 min. mee. Giet de linzen af, verwijder de sjalot en tijm en voeg ze toe aan de gebakken sjalot en druiven. Schep de crema erdoor en breng op smaak met peper en zout. Houd op laag vuur warm. Snijd het basilicum grof.
  2. Dep ondertussen de duivenfilets droog met keukenpapier. Bestrooi ze met peper en zout naar smaak. Verhit de rest van de olijfolie en de boter in een andere koekenpan en leg het vlees, als het vet niet meer bruist, in de pan. Bak de filets in ca. 4 min. rosé. Keer ze halverwege. Laat 3 min. afgedekt rusten. Besprenkel de linzen met de extra vierge olijfolie en verkruimel de kaas erover. Bestrooi met het basilicum. Serveer de duivenfilets met de linzen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 705 kcal
  • eiwit 46 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
december 2018

Duivenfilet met linzen en druiven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Dui­ven­fi­let met lin­zen en drui­ven

1
1

Breng een pan met ruim water aan de kook.

2
2
  • 1 sjalot
  • 200 g gedroogde puy linzen
  • 1 takje verse tijm

Halveer de sjalot en voeg met de linzen en de tijm toe aan het kokende water. Kook de linzen in ca. 25 min. beetgaar.

3
3
  • 2 sjalotten
  • 250 g pitloze rode druiven

Snipper ondertussen de rest van de sjalotten. Halveer de druiven.

4
4
  • 2 el milde olijfolie
  • 2 takjes verse tijm

Verhit de milde olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de sjalot en de rest van de tijm 3 min. Voeg de druiven toe en bak ze 3 min. mee.

5
5

Giet de linzen af, verwijder de sjalot en tijm en voeg ze toe aan de gebakken sjalot en druiven.

6
6
  • 2½ el crema di balsamico
  • 7½ g verse basilicum

Schep de crema erdoor en breng op smaak met peper en zout. Houd op laag vuur warm. Snijd het basilicum grof.

7
7
  • 4 wilde duivenfilets

Dep ondertussen de duivenfilets droog met keukenpapier. Bestrooi ze met peper en zout naar smaak.

8
8
  • 1 el milde olijfolie
  • 2 el ongezouten roomboter

Verhit de rest van de olijfolie en de boter in een andere koekenpan en leg het vlees, als het vet niet meer bruist, in de pan.

9
9

Bak de filets in ca. 4 min. rosé. Keer ze halverwege. Laat 3 min. afgedekt rusten.

10
10
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 150 g roquefort

Besprenkel de linzen met de extra vierge olijfolie en verkruimel de kaas erover. Bestrooi met het basilicum. Serveer de duivenfilets met de linzen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.