Ka­bel­jauw met lin­zen en sa­la­de

Een top combi: kabeljauw + linzen + spekjes + prei.

(79) waardeer
hoofdgerecht Een top combi: kabeljauw + linzen + spekjes + prei. 4 personen
3 79

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Kook de linzen, ui en tijm in ruim water in 25 min. gaar.
  2. Snijd de dille fijn. Meng met de sla. Klop een vinaigrette van ⅔ van de extra vierge olijfolie, ⅓ van de azijn, de honing, peper en zout. Was de prei en snijd in ringen.
  3. Verhit de helft van de milde olijfolie in een hapjespan en bak het spek in 5 min. knapperig. Voeg de prei toe en bak 3 min. mee. Schep de linzen erdoor. Voeg de rest van de extra vierge olijfolie en azijn toe en peper en zout. Houd op laag vuur warm.
  4. Verhit de rest van de milde olie in een koekenpan. Bestrooi de kabeljauw met peper en zout en bak met de huid naar beneden op laag vuur in 7 min. gaar. Keer de laatste minuut.
  5. Meng de vinaigrette met de sla. Verdeel de linzen over de borden en leg de kabeljauw erop. Serveer met de sla.
video

Vis en vlees bak­ken

instructievideo - 00:58 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 870 kcal
  • eiwit 54 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 56 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kabeljauw met linzen en salade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ka­bel­jauw met lin­zen en sa­la­de

1
1
  • 1 middelgrote ui
  • 7½ g verse tijm
  • 300 g gedroogde linzen dupuis

Snipper de ui. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Kook de linzen, ui en tijm in ruim water in 25 min. gaar.

2
2
  • 7½ g verse dille
  • 75 g veldsla
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tl vloeibare honing

Snijd de dille fijn. Meng met de sla. Klop een vinaigrette van de extra vierge olijfolie, azijn, honing, peper en zout.

3
3
  • 1 prei

Was de prei en snijd in ringen.

4
4
  • 2 el milde olijfolie
  • 250 g gerookte spekblokjes

Verhit de milde olijfolie in een hapjespan en bak het spek in 5 min. knapperig.

5
5

Voeg de prei toe en bak 3 min. mee. Schep de linzen erdoor.

6
6
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn

Voeg de rest van de extra vierge olijfolie en azijn toe en peper en zout. Houd op laag vuur warm.

7
7
  • 2 el milde olijfolie
  • 4 kabeljauwhaasjes

Verhit de rest van de milde olie in een koekenpan. Bestrooi de kabeljauw met peper en zout en bak met de huid naar beneden op laag vuur in 7 min. gaar. Keer de laatste minuut.

8
8

Meng de vinaigrette met de sla. Verdeel de linzen over de borden en leg de kabeljauw erop. Serveer met de sla.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.