Kabeljauw met linzen en salade
Een top combi: kabeljauw + linzen + spekjes + prei.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 middelgrote ui
- 7½ g verse tijm
- 300 g gedroogde linzen dupuis
- 7½ g verse dille
- 75 g veldsla
- 6 el extra vierge olijfolie
- 3 el balsamicoazijn
- 1 tl vloeibare honing
- 1 prei
- 4 el milde olijfolie
- 250 g gerookte spekblokjes
- 4 kabeljauwhaasjes
Advertentie
Bereiden
- Snipper de ui. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Kook de linzen, ui en tijm in ruim water in 25 min. gaar.
- Snijd de dille fijn. Meng met de sla. Klop een vinaigrette van ⅔ van de extra vierge olijfolie, ⅓ van de azijn, de honing, peper en zout. Was de prei en snijd in ringen.
- Verhit de helft van de milde olijfolie in een hapjespan en bak het spek in 5 min. knapperig. Voeg de prei toe en bak 3 min. mee. Schep de linzen erdoor. Voeg de rest van de extra vierge olijfolie en azijn toe en peper en zout. Houd op laag vuur warm.
- Verhit de rest van de milde olie in een koekenpan. Bestrooi de kabeljauw met peper en zout en bak met de huid naar beneden op laag vuur in 7 min. gaar. Keer de laatste minuut.
- Meng de vinaigrette met de sla. Verdeel de linzen over de borden en leg de kabeljauw erop. Serveer met de sla.

Vis en vlees bakken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 870 kcal
- eiwit 54 g
- koolhydraten 36 g
-
vet 56 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Kabeljauw met linzen en salade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kabeljauw met linzen en salade
- 1 middelgrote ui
- 7½ g verse tijm
- 300 g gedroogde linzen dupuis
Snipper de ui. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Kook de linzen, ui en tijm in ruim water in 25 min. gaar.
- 7½ g verse dille
- 75 g veldsla
- 4 el extra vierge olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
- 1 tl vloeibare honing
Snijd de dille fijn. Meng met de sla. Klop een vinaigrette van de extra vierge olijfolie, azijn, honing, peper en zout.
- 1 prei
Was de prei en snijd in ringen.
- 2 el milde olijfolie
- 250 g gerookte spekblokjes
Verhit de milde olijfolie in een hapjespan en bak het spek in 5 min. knapperig.
Voeg de prei toe en bak 3 min. mee. Schep de linzen erdoor.
- 2 el extra vierge olijfolie
- 2 el balsamicoazijn
Voeg de rest van de extra vierge olijfolie en azijn toe en peper en zout. Houd op laag vuur warm.
- 2 el milde olijfolie
- 4 kabeljauwhaasjes
Verhit de rest van de milde olie in een koekenpan. Bestrooi de kabeljauw met peper en zout en bak met de huid naar beneden op laag vuur in 7 min. gaar. Keer de laatste minuut.
Meng de vinaigrette met de sla. Verdeel de linzen over de borden en leg de kabeljauw erop. Serveer met de sla.