bewaar
Flammkuchen met zoete aardappel
Flammkuchen met zoete aardappel
bewaar

Flammkuchen met zoete aardappel

15 min. bereiden
30 min. oventijd
1 uur wachten
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

middelgrote ui

2 tenen

knoflook

4 takjes

verse tijm

400 ml

water

1 el

sojasaus

250 g

crème fraîche

200 g

zoete aardappel

1 el

milde olijfolie

½ tl

karwijzaad

100 g

geraspte gruyère

520 g

vers flammkuchendeeg

3

salade-uien

50 g

geroosterde hazelnoten

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Breng de ui, knoflook en tijm met 400 ml water en de sojasaus aan de kook en laat op laag vuur zonder deksel ca. 15 min. inkoken. Al het water moet verdampt zijn en de uien lekker zacht. Breng op smaak met peper en zout en laat 60 min. afkoelen afkoelen. Meng met de crème fraîche.

2

Schil de zoete aardappel, halveer en snijd in schuine plakjes van een ½ cm. Meng de aardappelplakjes met de olijfolie, het karwijzaad en een snuf zout, verdeel over een met bakpapier bekleedde bakplaat en rooster 10-12 min. in de oven. Rol het deeg met het bakpapier uit over 2 bakplaten. Bestrijk met de uiensaus en verdeel de zoete aardappel en de geraspte kaas erover. Bak ca. 15 min. in de oven. Wissel de bakplaten halverwege van plaats. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Hak de hazelnoten grof. Garneer met de hazelnoten en de salade-ui.