Tu­ne­si­sche shaks­hu­ka met ge­hakt­bal­le­tjes

Shakshuka. Dat is een oosters eenpansgerecht met gepocheerde eieren in pittige tomatensaus.

(7) waardeer
mediterraan hoofdgerecht Shakshuka. Dat is een oosters eenpansgerecht met gepocheerde eieren in pittige tomatensaus. 4 personen
4 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • broodrooster

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de peterselie fijn. Meng het gehakt met de helft van de peterselie, ⅕ van de eieren, peper en zout. Draai er met natte handen 10-12 gehaktballetjes van.
  2. Snijd de uien fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak ze in 3 min. goudbruin. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Voeg de paprika toe aan de gehakballetjes en bak 5 min. mee.
  3. Voeg de tomatenblokjes en kruidenpasta toe, breng aan de kook en zet het vuur laag. Breek de rest van de eieren boven de pan en laat met de deksel op de pan in ca. 9 min. stollen.
  4. Verwarm ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de broodrooster. Verdeel de rest van de peterselie over de shakshuka en serveer met de pita’s.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 15-16

Tunesische shakshuka met gehaktballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tu­ne­si­sche shaks­hu­ka met ge­hakt­bal­le­tjes

1
1
  • 15 g verse platte peterselie

Snijd de peterselie fijn.

2
2
  • 300 g rundergehakt
  • 1 middelgroot ei

Meng het gehakt met de helft van de peterselie, het ei, peper en zout. Draai er met natte handen 10-12 gehaktballetjes van.

3
3
  • 3 middelgrote uien
  • 1 el milde olijfolie

Snijd de uien fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. op middelhoog vuur.

4
4

Voeg de gehaktballetjes toe en bak ze in 3 min. goudbruin.

5
5
  • 1½ gele paprika
  • 1½ rode paprika

Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.

6
6

Voeg de paprika toe aan de gehakballetjes en bak 5 min. mee.

7
7
  • 800 g tomatenblokjes in blik
  • 70 g Fairtrade Original kruidenpasta voor Tunesische shakshuka

Voeg de tomatenblokjes en kruidenpasta toe, breng aan de kook en zet het vuur laag.

8
8
  • 4 middelgrote eieren

Breek de rest van de eieren boven de pan en laat met de deksel op de pan in ca. 9 min. stollen.

9
9
  • 4 grote speltpitabroodjes

Verwarm ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de broodrooster.

10
10

Verdeel de rest van de peterselie over de shakshuka en serveer met de pita’s.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.