Tunesische shakshuka met gehaktballetjes

Shakshuka. Dat is een oosters eenpansgerecht met gepocheerde eieren in tomatensaus.

570 kcal

30 min. bereiden

4/5

(138)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 300 gram rundergehakt

    rundergehakt

  • 2 kleine uien

    kleine uien

  • 1 eetlepel milde olijfolie

    milde olijfolie

  • 1 zak paprikamix

    paprikamix

  • 800 gram AH BASIC tomatenblokjes in blik

    AH BASIC tomatenblokjes in blik

  • 2 theelepel AH BASIC paprikapoeder

    AH BASIC paprikapoeder

  • 4 witte vrije uitloopeieren

    witte vrije uitloopeieren

  • 4 grote pitabroodjes

    grote pitabroodjes

Dit heb je nodig

  • broodrooster


2020 nr. 02 - 2020 02 (Bewaren & besparen)

2019 week 15-16 - 2019 week 15-16

Aan de slag

  1. Meng het gehakt met peper en zout. Draai er met vochtige handen 3 gehaktballetjes per persoon van. Halveer de uien en snijd in dunne ringen. Verhit de olie in een hapjespan, voeg de ui en gehaktballetjes toe en bak ze 5 min. op middelhoog vuur.

  2. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Voeg de paprika toe aan de gehakballetjes en bak 5 min. mee.

  3. Voeg de tomatenblokjes en paprikapoeder toe, breng aan de kook en zet het vuur laag. Maak met een lepel kuiltjes in de tomatensaus, breek de eieren erboven en laat met de deksel op de pan in ca. 10 min. stollen. Verwarm ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de broodrooster. Serveer de shakshuka met de pita’s.

  • bewaartipHet overgebleven pitabroodje kun je gemakkelijk invriezen en na ontdooien afbakken in de oven.

Wat vond je van dit recept?

Tunesische shakshuka met gehaktballetjes

Shakshuka. Dat is een oosters eenpansgerecht met gepocheerde eieren in tomatensaus.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig