
Griekse salade met meergranenstokbrood
Griekse klassieker: salade met feta, kalamata olijven, paprika, ui en tomaat
Ingrediënten
4 personen
1
komkommer
380 g
tastytom-trostomaten
1
groene paprika
2
rode uien
10 g
verse oregano
250 g
Kalamata-olijven zonder pit
200 g
feta
½
citroen
6 el
extra vierge olijfolie
1
meergranenstokbrood
Aan de slag
Snijd de komkommer in de lengte doormidden en snijd in halve plakjes van 1 cm. Snijd de tomaten in vieren. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes van een ½ cm. Snijd de uien in dunne halve ringen.
Haal de blaadjes van de oregano en laat de olijven uitlekken. Verdeel de komkommer, tomaten, paprika en ui over diepe borden of wijde kommen. Verdeel de oregano en de olijven erover en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg op elke salade een stuk feta. Knijp de halve citroen boven de salade uit. Verdeel de olie erover. Serveer met het stokbrood.
bewaartipDoe de rest van de oregano (of Italiaanse kruiden) in een fles olijfolie. Laat 2 dagen trekken en verwijder dan de kruiden. Gebruik de kruidenolie over een salade of om brood in te dippen.
variatietipDe verse oregano is niet verkrijgbaar in elke Albert Heijn-winkel. Bestel het op ah.nl of vervang het door de oregano uit de AH Italiaanse kruidenmix.