Griek­se sa­la­de met meer­gra­nen­stok­brood

Griekse klassieker: salade met feta, kalamata olijven, paprika, ui en tomaat

(3) waardeer
grieks hoofdgerecht Griekse klassieker: salade met feta, kalamata olijven, paprika, ui en tomaat 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de komkommer overlangs doormidden en snijd in halve plakjes van 1 cm. Snijd de tomaten in vieren. Snijd de paprika in reepjes van een ½ cm. Snijd de uien in dunne halve ringen.
  2. Haal de blaadjes van de oregano. Verdeel de komkommer, tomaten, paprika en uien over diepe borden of wijde kommen. Verdeel de oregano en de olijven erover.
  3. Leg op elke salade een stuk feta. Knijp de halve citroen boven de salade uit. Verdeel de olie erover. Serveer met het stokbrood.

variatietip:

De verse oregano is niet verkrijgbaar in elke Albert Heijn-winkel. Bestel het op ah.nl of vervang het door de oregano uit de AH Italiaanse kruidenmix.

bewaartip:

Doe de rest van de Italiaanse kruiden in een fles olijfolie. Laat 2 dagen trekken en verwijder dan de kruiden. Gebruik de kruidenolie over een salade of om brood in te dippen

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Griekse salade met meergranenstokbrood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Griek­se sa­la­de met meer­gra­nen­stok­brood

1
1
  • 1 komkommer
  • 380 g tastytom-trostomaten

Snijd de komkommer overlangs doormidden en snijd in halve plakjes van 1 cm. Snijd de tomaten in vieren.

2
2
  • 1 groene paprika
  • 2 kleine rode uien

Snijd de paprika in reepjes van een ½ cm. Snijd de uien in dunne halve ringen.

3
3
  • 10 g verse oregano

Haal de blaadjes van de oregano. Verdeel de komkommer, tomaten, paprika en uien over diepe borden of wijde kommen.

4
4
  • 150 g Kalamata-olijven

Verdeel de oregano en de olijven erover.

5
5
  • 200 g feta
  • ½ citroen
  • 6 el extra vierge olijfolie

Leg op elke salade een stuk feta. Knijp de halve citroen boven de salade uit. Verdeel de olie erover.

6
6
  • 1 meergranenstokbrood

Serveer met het stokbrood.

variatietip:

De verse oregano is niet verkrijgbaar in elke Albert Heijn-winkel. Bestel het op ah.nl of vervang het door de oregano uit de AH Italiaanse kruidenmix.

bewaartip:

Doe de rest van de Italiaanse kruiden in een fles olijfolie. Laat 2 dagen trekken en verwijder dan de kruiden. Gebruik de kruidenolie over een salade of om brood in te dippen

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.