Griekse salade met meergranenstokbrood
Griekse klassieker: salade met feta, kalamata olijven, paprika, ui en tomaat

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 komkommer
- 380 g tastytom-trostomaten
- 1 groene paprika
- 2 rode uien
- 10 g verse oregano
- 250 g Kalamata-olijven zonder pit
- 200 g feta
- ½ citroen
- 6 el extra vierge olijfolie
- 1 meergranenstokbrood
Advertentie
Bereiden
- Snijd de komkommer in de lengte doormidden en snijd in halve plakjes van 1 cm. Snijd de tomaten in vieren. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes van een ½ cm. Snijd de uien in dunne halve ringen.
- Haal de blaadjes van de oregano en laat de olijven uitlekken. Verdeel de komkommer, tomaten, paprika en ui over diepe borden of wijde kommen. Verdeel de oregano en de olijven erover en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Leg op elke salade een stuk feta. Knijp de halve citroen boven de salade uit. Verdeel de olie erover. Serveer met het stokbrood.
variatietip:
De verse oregano is niet verkrijgbaar in elke Albert Heijn-winkel. Bestel het op ah.nl of vervang het door de oregano uit de AH Italiaanse kruidenmix.
bewaartip:
Doe de rest van de oregano (of Italiaanse kruiden) in een fles olijfolie. Laat 2 dagen trekken en verwijder dan de kruiden. Gebruik de kruidenolie over een salade of om brood in te dippen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 655 kcal
- eiwit 18 g
-
koolhydraten 46 g
waarvan suikers 7 g -
vet 43 g
waarvan verzadigd 13 g - natrium 1.320 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Griekse salade met meergranenstokbrood
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Griekse salade met meergranenstokbrood
- 1 komkommer
- 380 g tastytom-trostomaten
Snijd de komkommer in de lengte doormidden en snijd in halve plakjes van 1 cm. Snijd de tomaten in vieren.
- 1 groene paprika
- 2 rode uien
Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes van een ½ cm. Snijd de uien in dunne halve ringen.
- 10 g verse oregano
- 250 g Kalamata-olijven zonder pit
Haal de blaadjes van de oregano en laat de olijven uitlekken. Verdeel de komkommer, tomaten, paprika en uien over diepe borden of wijde kommen.
Verdeel de oregano en de olijven erover en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 200 g feta
- ½ citroen
- 6 el extra vierge olijfolie
Leg op elke salade een stuk feta. Knijp de halve citroen boven de salade uit. Verdeel de olie erover.
- 1 meergranenstokbrood
Serveer met het stokbrood.
variatietip:
De verse oregano is niet verkrijgbaar in elke Albert Heijn-winkel. Bestel het op ah.nl of vervang het door de oregano uit de AH Italiaanse kruidenmix.
bewaartip:
Doe de rest van de oregano (of Italiaanse kruiden) in een fles olijfolie. Laat 2 dagen trekken en verwijder dan de kruiden. Gebruik de kruidenolie over een salade of om brood in te dippen.