Mosselen met Italiaanse roerbakgroenten
Mosselen met Italiaanse roerbakgroenten

Mosselen met Italiaanse roerbakgroenten

Zeg, ken jij de mosselpan? Deze is op z'n Italiaans.

30 min. bereiden
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 kg

verse mosselen

200 g

bleekselderij

100 g

smeerbaar omega 3

600 g

Italiaanse roerbakgroente

2 el

kruidenboterkruiden

150 ml

water

1

meergranen boulogne stokbrood

Dit heb je nodig

  • mossel- of soeppan

Zeg, ken jij de mosselpan? Deze is op z'n Italiaans.

Aan de slag

1

Spoel de mosselen onder koud stromend water. Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat uitlekken.

2

Snijd de bleekselderij in boogjes van 1 cm.

3

Verhit ¼ van de margarine in een mossel- of soeppan en fruit de bleekselderij en roerbakgroente 2 min. Voeg de mosselen, de helft van de kruidenboterkruiden en het water toe en kook de mosselen op hoog vuur met de deksel op de pan in ca. 6 min. gaar. Schud de pan regelmatig.

4

Meng ondertussen de rest van de margarine met de rest van de kruidenboterkruiden. Snijd het stokbrood in plakken. Serveer de mosselen met het brood en de kruidenmargarine.