bewaar
Mosselen met Italiaanse roerbakgroenten
Mosselen met Italiaanse roerbakgroenten
bewaar

Mosselen met Italiaanse roerbakgroenten

Zeg, ken jij de mosselpan? Deze is op z'n Italiaans.

30 min. bereiden
1waardering

Ingrediënten

4 personen

2 kg

verse mosselen

200 g

bleekselderij

100 g

smeerbaar omega 3

600 g

Italiaanse roerbakgroente

2 el

kruidenboterkruiden

150 ml

water

1

meergranen boulogne stokbrood

Dit heb je nodig

  • mossel- of soeppan

Zeg, ken jij de mosselpan? Deze is op z'n Italiaans.

Aan de slag

1

Spoel de mosselen onder koud stromend water. Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat uitlekken.

2

Snijd de bleekselderij in boogjes van 1 cm.

3

Verhit ¼ van de margarine in een mossel- of soeppan en fruit de bleekselderij en roerbakgroente 2 min. Voeg de mosselen, de helft van de kruidenboterkruiden en het water toe en kook de mosselen op hoog vuur met de deksel op de pan in ca. 6 min. gaar. Schud de pan regelmatig.

4

Meng ondertussen de rest van de margarine met de rest van de kruidenboterkruiden. Snijd het stokbrood in plakken. Serveer de mosselen met het brood en de kruidenmargarine.

Mosselen met Italiaanse roerbakgroenten

Zeg, ken jij de mosselpan? Deze is op z'n Italiaans.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig