Rösti-maal­tijd­soep

Rösti in je maaltijdsoep? Dit aardappelkoekje kan meer dan je denkt.

(2) waardeer
hoofdgerecht Rösti in je maaltijdsoep? Dit aardappelkoekje kan meer dan je denkt. 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een soeppan en bak de prei 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de rösti met het water en de bouillontablet toe. Breng de soep aan de kook en laat nog 5 min. koken. Breng op smaak met peper.
  2. Rasp ondertussen de kaas en snijd de bieslook fijn. Voeg de laatste 2 min. van de kooktijd de kipreepjes toe aan de soep.
  3. Schep de soep in diepe borden en verdeel de kaas en bieslook erover.

serveertip:

Lekker met meergranenstokbrood.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 31 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.520 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Rösti-maaltijdsoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rösti-maal­tijd­soep

1
1
  • 2 el milde olijfolie
  • 800 g gesneden prei

Verhit de olie in een soeppan en bak de prei 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

2
2
  • 500 g koelverse rösti gekruid
  • 1½ liter kokend water
  • 1 kippenbouillontablet

Voeg de rösti met het water en de bouillontablet toe. Breng de soep aan de kook en laat nog 5 min. koken. Breng op smaak met peper.

3
3
  • 100 g Cheddar Tophat 48+
  • 12½ g verse bieslook

Rasp ondertussen de kaas en snijd de bieslook fijn.

4
4
  • 200 gekookte kipreepjes

Voeg de laatste 2 min. van de kooktijd de kipreepjes toe aan de soep.

5
5

Schep de soep in diepe borden en verdeel de kaas en bieslook erover.

serveertip:

Lekker met meergranenstokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.