bewaar
Spaghetti bolognese met vegetarisch rulstukjes
Spaghetti bolognese met vegetarisch rulstukjes
bewaar

Spaghetti bolognese met vegetarisch rulstukjes

Dagje zonder vlees? Probeer eens deze vegetarische pasta bolognese.

20 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

spaghetti

1

prei

20 g

verse Italiaanse kruidenmix

1 el

milde olijfolie

200 g

rulstukjes

600 g

pastasaus basilicum

400 g

cherrytomaten

85 g

rucola

Dit heb je nodig

  • grillpan

Dagje zonder vlees? Probeer eens deze vegetarische pasta bolognese.

Aan de slag

1

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2

Was de prei en snijd in dunne halve ringen. Snijd de Italiaanse kruiden fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de rulstukjes 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de prei en Italiaanse kruiden toe en bak 5 min. mee. Voeg de tomatensaus toe en warm 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de tomaatjes 4 min. Keer regelmatig.

3

Giet de spaghetti af, meng met de rucola en verdeel over diepe borden. Schep de saus erop en verdeel de tomaatjes erover.