bewaar
Ragu bolognese met tagliatelle
Ragu bolognese met tagliatelle
bewaar

Ragu bolognese met tagliatelle

Een vleessaus die je niet snel vergeet.

20 min. bereiden
2 uur wachten
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

pancetta

50 g

winterpeen

50 g

bleekselderij

50 g

middelgrote ui

¼

runderbouillontablet

150 ml

kokend water

3 el

milde olijfolie

300 g

rundergehakt

75 ml

soepele rode wijn

300 g

Mutti gezeefde fluweelzachte tomaten

100 ml

volle melk

500 g

verse tagliatelle all'uovo

Een vleessaus die je niet snel vergeet.

Aan de slag

1

Snijd de pancetta in stukjes. Schil en snijd de winterpeen in blokjes van een ½ cm. Snijd ook de bleekselderij in stukjes van een ½ cm. Snipper de ui. Maak de bouillon en houd warm.

2

Verhit een stoofpan zonder olie of boter en bak de pancetta 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de olijfolie, winterpeen, selderij en ui toe en fruit op laag vuur. tot de ui glazig is. Voeg het gehakt toe en bak al roerend rul. Schenk de wijn erbij en laat verdampen. Voeg de passata en bouillon toe en laat met de deksel op de pan 2 uur koken op laag vuur.

3

Haal eventueel het laatste halfuur van de kooktijd de deksel van de pan om de saus te laten inkoken. Voeg tegen het einde van de kooktijd de melk toe, dit doe je om de zuurgraad van de tomaat te dempen. Breng op smaak met zout en peper.

4

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep door de saus.