Kip korma met pompoen
Deze Indiase klassieker staat in 20 minuten op tafel!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g basmatirijst
- 2 middelgrote uien
- 380 g kipdijfilet
- 1 el arachideolie
- 400 g koelverse pompoenstukjes
- 400 g gebroken sperziebonen
- 450 g Patak's kormasaus
- 4 el gebakken uitjes
- 8 Patak's pappadum naturel
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Halveer ondertussen de uien en snijd in halve ringen. Snijd elk stuk kipdijfilet in vieren. Verhit de olie in een grote hapjespan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Voeg de pompoen, sperziebonen en korma toe en laat 15 min. stoven met de deksel op de pan.
- Verdeel de rijst over diepe borden, verdeel de kip korma erover. Garneer met de gebakken uitjes en serveer met de pappadums.
variatietip:
Je kunt de pappadums ook vervangen door mini naans garlic & coriander (pak 4 stuks, Patak’s).
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 715 kcal
- eiwit 29 g
-
koolhydraten 80 g
waarvan suikers 11 g -
vet 29 g
waarvan verzadigd 13 g - natrium 440 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Kip korma met pompoen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kip korma met pompoen
- 300 g basmatirijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 2 middelgrote uien
- 380 g kipdijfilet
Halveer ondertussen de uien en snijd in halve ringen. Snijd elk stuk kipdijfilet in vieren.
- 1 el arachideolie
Verhit de olie in een grote hapjespan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 400 g koelverse pompoenstukjes
- 400 g gebroken sperziebonen
- 450 g Patak's kormasaus
Voeg de pompoen, sperziebonen en korma toe en laat 15 min. stoven met de deksel op de pan.
Verdeel de rijst over diepe borden, verdeel de kip korma erover.
- 4 el gebakken uitjes
- 8 Patak's pappadum naturel
Garneer met de gebakken uitjes en serveer met de pappadums.
variatietip:
Je kunt de pappadums ook vervangen door mini naans garlic & coriander (pak 4 stuks, Patak’s).