bewaar
Volkoren penne met rode biet & gebakken zalm
Volkoren penne met rode biet & gebakken zalm
bewaar

Volkoren penne met rode biet & gebakken zalm

Groen = goed! Zeker in deze heerlijke pasta met zelfgemaakte spinaziesaus.

25 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

volkoren penne rigate

1

citroen

250 g

gekookte bietjes

2 el

milde olijfolie

400 g

verse spinazie

250 ml

kookzuivel

300 g

verse zalmfilet

100 g

zeekraal

Dit heb je nodig

  • rasp

  • staafmixer met hoge beker

Groen = goed! Zeker in deze heerlijke pasta met zelfgemaakte spinaziesaus.

Aan de slag

1

Kook de pasta 10 min. Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil, pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in partjes. Snijd de bietjes in dunne repen (julienne).

2

Verhit ¼ van de olie in een koekenpan, voeg de spinazie toe en laat in delen slinken. Laat de spinazie goed uitlekken in een zeef en druk met de achterkant van een lepel het vocht eruit. Doe de spinazie in een hoge beker en voeg een ½ el citroensap, de kookzuivel, peper en eventueel zout toe. Pureer met de staafmixer tot een saus.

3

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalm in 6-8 min. op middelhoog vuur krokant en gaar. Keer halverwege. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Giet de pasta af, meng de spinaziesaus en zeekraal erdoor en verwarm 2 min. op laag tot middelhoog vuur. Verdeel de pasta over borden en verdeel de bietjes, zalmfilet en citroenpartjes erover. Bestrooi met het citroenrasp.

serveertipLekker met zalmeitjes.