Roer­bak van bief­stuk­punt­jes met boon­tjes en zil­ver­vlies­rijst

Gezond, snel klaar en ook nog eens superlekker! You're welcome.

(20) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Gezond, snel klaar en ook nog eens superlekker! You're welcome. 4 personen
4 20

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen 8 min.
  2. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de salade-ui in dunne ringetjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de biefstukpuntjes 1 min. op hoog vuur. Zet het vuur laag. Voeg de sperziebonen, knoflook, salade-ui en ketjap toe en verwarm 2 min. Serveer de rijst met de biefstukpuntjes met boontjes.

Tip:

De ketjap in dit recept is een ‘week­ keuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per week maximaal 3 keer iets groters (de ‘weekkeuze’) buiten de Schijf kiezen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 49 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Roerbak van biefstukpuntjes met boontjes en zilvervliesrijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roer­bak van bief­stuk­punt­jes met boon­tjes en zil­ver­vlies­rijst

1
1
  • 200 g AH BASIC zilvervliesrijst
  • 600 g diepvries gebroken sperziebonen

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen 8 min.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 2 salade-uitjes

Snijd ondertussen de knoflook fijn en de salade-ui in dunne ringetjes.

3
3
  • 2 el milde olijfolie
  • 400 g biefstukpuntjes

Verhit de olie in een wok en roerbak de biefstukpuntjes 1 min. op hoog vuur. Zet het vuur laag.

4
4
  • 3 el AH BASIC ketjap manis

Voeg de sperziebonen, knoflook, salade-ui en ketjap toe en verwarm 2 min.

5
5

Serveer de rijst met de biefstukpuntjes met boontjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.