bewaar
Sushisalade met warmgerookte zalm & zeewiersalade
Sushisalade met warmgerookte zalm & zeewiersalade
bewaar

Sushisalade met warmgerookte zalm & zeewiersalade

Sushibowls zijn ideaal om mee te variëren, deze variant maak je met warmgerookte zalm, peen en zeewiersalade.

20 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

1 el

sesamolie

50 g

panko

500 g

winterpeen

2

midi komkommers

2 el

sojasaus

300 g

biologische gesneden rodekool

2

warmgerookte zalmfilets

125 g

zeewiersalade

Dit heb je nodig

  • kaasschaaf

Sushibowls zijn ideaal om mee te variëren, deze variant maak je met warmgerookte zalm, peen en zeewiersalade.

Aan de slag

1

Kook de rijst in 8 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

2

Verhit ondertussen de sesamolie in een koeken-pan en bak de panko 2 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen.

3

Schil de winterpenen en schaaf samen met de komkommers met de kaasschaaf of dunschiller in de lengte in linten. Schep om met de sojasaus.

4

Verdeel de rijst over diepe borden. Verdeel de rodekool, zalm, zeewiersalade en groentelinten met sojasaus in componenten erover. Bestrooi met de panko.

algemeenDit is een Allerhande Box recept.