Roer­bak van ve­ga sho­ar­ma, pa­pri­ka & te­riy­a­ki

Een snel recept dat binnen 10 minuten op tafel staat? Check!

(8) waardeer
hoofdgerecht Een snel recept dat binnen 10 minuten op tafel staat? Check! 4 personen
4 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de bosuitjes in dunne ringetjes.
  2. Verhit de olie in een wok of hapjespan op hoog vuur en bak de shoarma 1 min. Voeg de roerbakgroente, teriyakisaus en sojasaus toe en bak 8 min. Voeg de bosui toe en bak nog 1 min.
  3. Serveer de roerbak met de rijst. Bestrooi met het sesamzaad.

variatietip:

Liever een roerbak mét vlees? Maak ’m dan met kipfiletreepjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 77 g
    waarvan suikers 11 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.160 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Roerbak van vega shoarma, paprika & teriyaki

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roer­bak van ve­ga sho­ar­ma, pa­pri­ka & te­riy­a­ki

1
1
  • 300 g witte snelkookrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 3 bosuitjes

Snijd ondertussen de bosuitjes in dunne ringetjes.

3
3
  • 2 el sesamolie
  • 350 g vega shoarma

Verhit de olie in een wok of hapjespan op hoog vuur en bak de shoarma 1 min.

4
4
  • 800 g koelverse Hollandse roerbakgroente zoete puntpaprika sperziebonen
  • 100 ml woksaus teriyaki
  • 2 el sojasaus

Voeg de roerbakgroente, teriyakisaus en sojasaus toe en bak 8 min. Voeg de bosui toe en bak nog 1 min.

5
5
  • 1 el wit sesamzaad

Serveer de roerbak met de rijst. Bestrooi met het sesamzaad.

variatietip:

Liever een roerbak mét vlees? Maak ’m dan met kipfiletreepjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.