Ge­vul­de ei­e­ren met truf­fel

Truffel en gevulde eieren? Goud, zeggen we je!

(1) waardeer
borrelhapje Truffel en gevulde eieren? Goud, zeggen we je! 16 stuks
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • spuitzak

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de eieren in 8 min. hard.
  2. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel en halveer in de lengte. Haal met een theelepel het eigeel uit het eiwit.
  3. Prak het eigeel in een kom met een vork en meng met de truffelmayonaise, dijonmosterd, peper en eventueel zout tot een glad mengsel. Schep het mengsel in de spuitzak en vul er de eihelften mee.
  4. Verdeel de truffeltapenade over de eitjes.

bereidingstip:

Voor dit recept wil je de eidooier natuurlijk mooi in het midden hebben. Roer hiervoor voorzichtig met je lepel in de pan met het kokende water als je de eieren erin doet.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 60 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 80 mg
Tags
Ook te zien in

Gevulde eieren met truffel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de ei­e­ren met truf­fel

1
1
  • 8 middelgrote eieren

Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de eieren in 8 min. hard.

2
2

Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel en halveer in de lengte.

3
3

Haal met een theelepel het eigeel uit het eiwit.

4
4
  • 3 el truffelmayonaise
  • ½ el dijonmosterd

Prak het eigeel in een kom met een vork en meng met de truffelmayonaise, dijonmosterd, peper en eventueel zout tot een glad mengsel.

5
5

Schep het mengsel in de spuitzak en vul er de eihelften mee.

6
6
  • 2 el truffeltapenade

Verdeel de truffeltapenade over de eitjes.

bereidingstip:

Voor dit recept wil je de eidooier natuurlijk mooi in het midden hebben. Roer hiervoor voorzichtig met je lepel in de pan met het kokende water als je de eieren erin doet.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.