Gevulde eieren met truffel
Truffel en gevulde eieren? Goud, zeggen we je!

Advertentie
Ingrediënten
Keukenspullen
- spuitzak
Advertentie
Bereiden
- Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de eieren in 8 min. hard.
- Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel en halveer in de lengte. Haal met een theelepel het eigeel uit het eiwit.
- Prak het eigeel in een kom met een vork en meng met de truffelmayonaise, dijonmosterd, peper en eventueel zout tot een glad mengsel. Schep het mengsel in de spuitzak en vul er de eihelften mee.
- Verdeel de truffeltapenade over de eitjes.
bereidingstip:
Voor dit recept wil je de eidooier natuurlijk mooi in het midden hebben. Roer hiervoor voorzichtig met je lepel in de pan met het kokende water als je de eieren erin doet.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 60 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 1 g
-
vet 5 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 80 mg
Ook te zien in
Gevulde eieren met truffel
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gevulde eieren met truffel
- 8 middelgrote eieren
Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de eieren in 8 min. hard.
Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel en halveer in de lengte.
Haal met een theelepel het eigeel uit het eiwit.
- 3 el truffelmayonaise
- ½ el dijonmosterd
Prak het eigeel in een kom met een vork en meng met de truffelmayonaise, dijonmosterd, peper en eventueel zout tot een glad mengsel.
Schep het mengsel in de spuitzak en vul er de eihelften mee.
- 2 el truffeltapenade
Verdeel de truffeltapenade over de eitjes.
bereidingstip:
Voor dit recept wil je de eidooier natuurlijk mooi in het midden hebben. Roer hiervoor voorzichtig met je lepel in de pan met het kokende water als je de eieren erin doet.