Fusilli met tomaat, verse kruiden en Parmezaan
Italiaanse kruiden, kaas en gepelde tomaten. Meer heb je niet nodig voor de perfecte pasta, toch?

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 middelgrote uien
- 1 teen knoflook
- 20 g verse Italiaanse kruidenmix
- 2 el milde olijfolie
- 800 g gepelde tomaten in blik
- 350 g fusilli
- 50 g ongezouten roomboter
- 90 g Parmigiano Reggiano-flakes
Advertentie
Bereiden
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Ris de naaldjes en blaadjes van de kruiden en snijd fijn.
- Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de kruiden toe en bak 2 min. mee. Voeg de tomaten toe, plet ze met een houten lepel in de pan en stoof in 25 min. op laag vuur tot een dikke saus.
- Kook ondertussen de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af en meng door de tomatensaus met de boter en de helft van de Parmezaanse kaas. Verdeel de pasta over de borden en serveer met de rest van de kaas.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 610 kcal
- eiwit 21 g
-
koolhydraten 74 g
waarvan suikers 10 g -
vet 24 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 240 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Fusilli met tomaat, verse kruiden en Parmezaan
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Fusilli met tomaat, verse kruiden en Parmezaan
- 2 middelgrote uien
- 1 teen knoflook
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- 20 g verse Italiaanse kruidenmix
Ris de naaldjes en blaadjes van de kruiden en snijd fijn.
- 2 el milde olijfolie
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 min.
Voeg de kruiden toe en bak 2 min. mee.
- 800 g gepelde tomaten in blik
Voeg de tomaten toe, plet ze met een houten lepel in de pan en stoof in 25 min. op laag vuur tot een dikke saus.
- 350 g fusilli
Kook ondertussen de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- 50 g ongezouten roomboter
- 45 g Parmigiano Reggiano-flakes
Giet de pasta af en meng door de tomatensaus met de boter en de Parmezaanse kaas.
- 45 g Parmigiano Reggiano-flakes
Verdeel de pasta over de borden en serveer met de rest van de kaas.