Fusilli met tomaat, verse kruiden en Parmezaan
Fusilli met tomaat, verse kruiden en Parmezaan

Fusilli met tomaat, verse kruiden en Parmezaan

Italiaanse kruiden, kaas en gepelde tomaten. Meer heb je niet nodig voor de perfecte pasta, toch?

30 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote uien

1 teen

knoflook

20 g

verse Italiaanse kruidenmix

2 el

milde olijfolie

800 g

gepelde tomaten in blik

350 g

fusilli

50 g

ongezouten roomboter

90 g

Parmigiano Reggiano-flakes

Italiaanse kruiden, kaas en gepelde tomaten. Meer heb je niet nodig voor de perfecte pasta, toch?

Aan de slag

1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Ris de naaldjes en blaadjes van de kruiden en snijd fijn.

2

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de kruiden toe en bak 2 min. mee. Voeg de tomaten toe, plet ze met een houten lepel in de pan en stoof in 25 min. op laag vuur tot een dikke saus.

3

Kook ondertussen de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af en meng door de tomatensaus met de boter en de helft van de Parmezaanse kaas. Verdeel de pasta over de borden en serveer met de rest van de kaas.