Courgettetaart met haver fraîche
Deze quiche maak je met plantaardige zuivel en lekker veel verse groenten!

Advertentie
Ingrediënten
- 4 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 1 citroen
- 2 courgettes
- 4 takjes verse tijm
- 15 g verse platte peterselie
- 3 el milde olijfolie
- 200 g diepvries tuinerwten
- 240 g haver fraîche
- 200 g hummus naturel
- 3 el paneermeel
- 270 g vers bladerdeeg
Keukenspullen
- kaasschaaf
- staafmixer
- springvorm (Ø 24 cm, ingevet)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de sjalotten in dunne ringen en de knoflook fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd met een kaasschaaf de courgettes in lange, brede linten. Ris de blaadjes van de takjes tijm en peterselie. Snijd de peterselie fijn.
- Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 6 min. op laag vuur. Schep de tuinerwten erdoor en warm 1 min. mee. Meng de helft van de haver fraîche door de tuinerwten en sjalotten en breng op smaak met peper en zout. Doe de hummus, de helft van de peterselie, paneermeel en het citroenrasp erbij. Pureer dit met de staafmixer tot een glad mengsel.
- Bekleed ondertussen de springvorm losjes met het bladerdeeg, houd daarbij een opstaande rand van ca. 3 cm. Snijd het overtollige bladerdeeg weg. Prik met een vorm gaatjes in de bodem en bestrooi met de rest van het paneermeel.
- Verdeel de tuinerwtenvulling over het bladerdeeg en leg de courgettelinten er in een spiraalvorm op. Besprenkel met de rest van de olijfolie en bestrooi met peper, tijm en eventueel zout.
- Bak de taart in ca. 45 min. iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat de taart 15 min. afkoelen in de vorm. Meng de rest van de haver fraîche met de rest van de peterselie en serveer bij de taart.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 695 kcal
- eiwit 15 g
-
koolhydraten 56 g
waarvan suikers 16 g -
vet 44 g
waarvan verzadigd 16 g - natrium 520 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Courgettetaart met haver fraîche
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Courgettetaart met haver fraîche
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 4 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 1 citroen
Snijd de sjalotten in dunne ringen en de knoflook fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.
- 2 courgettes
- 4 takjes verse tijm
- 15 g verse platte peterselie
Snijd met een kaasschaaf de courgettes in lange, brede linten. Ris de blaadjes van de takjes tijm en peterselie. Snijd de peterselie fijn.
- 2 el milde olijfolie
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 6 min. op laag vuur.
- 200 g diepvries tuinerwten
Schep de tuinerwten erdoor en warm 1 min. mee.
- 120 g haver fraîche
Meng de haver fraîche door de tuinerwten en sjalotten en breng op smaak met peper en zout.
- 200 g hummus naturel
- 2 el paneermeel
Doe de hummus, de helft van de peterselie, paneermeel en het citroenrasp erbij. Pureer dit met de staafmixer tot een glad mengsel.
- 270 g vers bladerdeeg
Bekleed ondertussen de springvorm losjes met het bladerdeeg, houd daarbij een opstaande rand van ca. 3 cm.
- 1 el paneermeel
Snijd het overtollige bladerdeeg weg. Prik met een vorm gaatjes in de bodem en bestrooi met de rest van het paneermeel.
Verdeel de tuinerwtenvulling over het bladerdeeg en leg de courgettelinten er in een spiraalvorm op.
- 1 el milde olijfolie
Besprenkel met de rest van de olijfolie en bestrooi met peper, tijm en eventueel zout.
Bak de taart in ca. 45 min. iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar.
- 120 g haver fraîche
Neem uit de oven en laat de taart 15 min. afkoelen in de vorm. Meng de rest van de haver fraîche met de rest van de peterselie en serveer bij de taart.