Kik­ker­erw­ten­pas­ta met au­ber­gi­ne en to­ma­ten

Makkelijke pasta en al klaar in 20 minuten.

(3) waardeer
italiaans hoofdgerecht Makkelijke pasta en al klaar in 20 minuten. 2 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
  2. Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de aubergine 10 min. op middelhoog vuur. Halveer ondertussen de tomaatjes, voeg toe aan de aubergine en bak nog 3 min. mee. Bestrooi met peper en zout.
  3. Meng de pasta, aubergine, tomaten, witte kaasblokjes, 2 el van de kruidenolie (per 2 personen) en de olijven door elkaar en verdeel over de borden.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 845 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 46 g
    waarvan suikers 12 g
  • vet 60 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 16 g
Tags
Ook te zien in
April 2020

Kikkererwtenpasta met aubergine en tomaten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kik­ker­erw­ten­pas­ta met au­ber­gi­ne en to­ma­ten

1
1
  • 200 g koelverse AH Biologisch fusilli ai ceci (kikkererwtenpasta)

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.

2
2
  • 1 aubergine
  • 2 el arachideolie

Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de aubergine 10 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 250 g romaatjes

Halveer ondertussen de tomaatjes, voeg toe aan de aubergine en bak nog 3 min. mee. Bestrooi met peper en zout.

4
4
  • 75 g witte kaasblokjes in kruidenolie
  • 2 el zongerijpte olive nere

Meng de pasta, aubergine, tomaten, witte kaasblokjes, 2 el van de kruidenolie (per 2 personen) en de olijven door elkaar en verdeel over de borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.