Italiaanse rösti-roerbak met broccoli & gehaktballetjes
Met aardappelgerechten kun je eindeloos variëren, net zoals in deze roerbak.
520 kcal
30 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
2 tenen knoflook
knoflook
2 eetlepel milde olijfolie
milde olijfolie
1 eetlepel gedroogde rozemarijn
gedroogde rozemarijn
750 gram Aviko diepvries rösti original
Aviko diepvries rösti original
500 gram broccoli
broccoli
250 gram cherrytomaten
cherrytomaten
15 gram verse basilicum
verse basilicum
250 gram rundersoepballetjes
rundersoepballetjes
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2020 nr. 06 - Vakantie!
Snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en rozemarijn 1 min. op laag vuur. Voeg de rösti, peper en zout toe en bak 15 min. op middelhoog tot hoog vuur. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Halveer de cherrytomaten en snijd het basilicum fijn.
Voeg de broccoli en balletjes toe en bak 10 min. mee. Schep regelmatig om.
Neem de pan van het vuur en schep de tomaatjes en basilicum erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- variatietipLekker met verse groene pesto; daarmee is het recept niet meer lactosevrij.
Italiaanse rösti-roerbak met broccoli & gehaktballetjes
Met aardappelgerechten kun je eindeloos variëren, net zoals in deze roerbak.

hoofdgerecht
4 personen
520 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en rozemarijn 1 min. op laag vuur. Voeg de rösti, peper en zout toe en bak 15 min. op middelhoog tot hoog vuur. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Halveer de cherrytomaten en snijd het basilicum fijn.
Voeg de broccoli en balletjes toe en bak 10 min. mee. Schep regelmatig om.
Neem de pan van het vuur en schep de tomaatjes en basilicum erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
variatietip:Lekker met verse groene pesto; daarmee is het recept niet meer lactosevrij.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 tenen knoflook
2 el milde olijfolie
1 el gedroogde rozemarijn
750 g Aviko diepvries rösti original
500 g broccoli
250 g cherrytomaten
15 g verse basilicum
250 g rundersoepballetjes




