Tzatziki
Super makkelijk en zó klaar: maak je eigen Griekse tzatziki.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 komkommer
- 1 snufje fijn zeezout
- 2 tenen knoflook
- 15 g verse dille
- 500 ml Griekse yoghurt 10%
- 1 el wittewijnazijn
- 3 el extra vierge olijfolie
Keukenspullen
- zeef
Advertentie
Bereiden
- Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een lepel de zaadlijsten en rasp het vruchtvlees grof. Meng het fijn zeezout erdoor, doe in een zeef en laat 5 min. uitlekken. Snijd ondertussen de tenen knoflook en de dille heel fijn. Duw met een lepel zo veel mogelijk vocht uit de komkommer door de zeef.
- Meng de komkommer met de yoghurt, de azijn, ⅔ van de olie en de knoflook in een kom. Meng de dille erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel met de rest van de olie.
bereidingstip:
Je kunt tzatziki 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Voeg de fijngesneden kruiden pas vlak voor het serveren toe.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 255 kcal
- eiwit 6 g
-
koolhydraten 6 g
waarvan suikers 5 g -
vet 23 g
waarvan verzadigd 11 g - natrium 280 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Tzatziki
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tzatziki
- 1 komkommer
Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een lepel de zaadlijsten en rasp het vruchtvlees grof.
- 1 snufje fijn zeezout
Meng het fijn zeezout erdoor, doe in een zeef en laat 5 min. uitlekken.
- 2 tenen knoflook
- 15 g verse dille
Snijd ondertussen de tenen knoflook en de dille heel fijn.
Duw met een lepel zo veel mogelijk vocht uit de komkommer door de zeef.
- 500 ml Griekse yoghurt 10%
- 1 el wittewijnazijn
- 2 el extra vierge olijfolie
Meng de komkommer met de yoghurt, de azijn, de olie en de knoflook in een kom.
- 1 el extra vierge olijfolie
Meng de dille erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel met de rest van de olie.
bereidingstip:
Je kunt tzatziki 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Voeg de fijngesneden kruiden pas vlak voor het serveren toe.