Makkelijke 'nasi'
Met maar vijf ingrediënten tover je zó een heerlijk gerecht op tafel.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 200 g basmatirijst
- 4 el arachideolie
- 100 g mix voor nasi goreng
- 350 g nasi-bamivlees
- 900 g nasigroente
- 4 middelgrote eieren
Advertentie
Bereiden
- Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de helft van de olie in een wok of hapjespan en fruit de kruidenmix 2 min. Voeg het vlees toe en bak 4 min. al omscheppend op hoog vuur. Voeg de nasigroente toe en bak 3 min. al omscheppend mee. Voeg de rijst toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak per persoon een spiegelei. Verdeel de nasi over diepe borden en leg op elk bord een ei.
serveertip:
Lekker met atjar en cassavekroepoek.

Makkelijke ‘nasi’
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 590 kcal
- eiwit 38 g
-
koolhydraten 50 g
waarvan suikers 7 g -
vet 25 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 1.640 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Makkelijke 'nasi'
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Makkelijke 'nasi'
- 200 g basmatirijst
Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 2 el arachideolie
- 100 g mix voor nasi goreng
- 350 g nasi-bamivlees
Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit de kruidenmix 2 min. Voeg het vlees toe en bak 4 min. al omscheppend op hoog vuur.
- 900 g nasigroente
Voeg de nasigroente toe en bak 3 min. al omscheppend mee.
Voeg de rijst toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 2 el arachideolie
- 4 middelgrote eieren
Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak per persoon een spiegelei.
Verdeel de nasi over diepe borden en leg op elk bord een ei.
serveertip:
Lekker met atjar en cassavekroepoek.