Courgettesalade met balletjes & limoen-pindadressing
Courgettesalade met balletjes & limoen-pindadressing

Courgettesalade met balletjes & limoen-pindadressing

Wie steelt vanavond de show: de courgettespaghetti of de broccolirijst?

15 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 el

arachideolie

275 g

rundersoepballetjes

6 el

zoete chilisaus

6 el

gezouten pinda's

2

limoenen

15 g

verse munt

1

rode ui

400 g

broccolirijst

200 g

koelverse sojabonen

400 g

courgettespaghetti

Wie steelt vanavond de show: de courgettespaghetti of de broccolirijst?

Aan de slag

1

Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de balletjes met 1 el chilisaus (per 4 personen) op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.

2

Hak ondertussen de pinda’s grof. Boen de limoenen schoon en rasp de groene schil. Pers 1 ½ limoen uit. Houd een paar blaadjes munt achter voor garnering en snijd de rest fijn. Snipper de ui. Meng de pinda’s, ui, gesneden munt, het limoenrasp en 3 el -sap (per 4 personen) met de rest van de chilisaus tot een dressing.

3

Voeg de broccolirijst en sojabonen toe aan de balletjes en roerbak 1 min. op hoog vuur. Meng de courgettespaghetti erdoor en bak nog 1 min.

4

Haal de pan van het vuur en meng de helft van de dressing erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over een grote platte schaal, besprenkel met de rest van de dressing en bestrooi met de achtergehouden muntblaadjes.