Gevulde pizzabroodjes met tomatensalade
Gevulde pizzabroodjes met tomatensalade

Gevulde pizzabroodjes met tomatensalade

Mamma mia! Compleet met homemade vulling voor de perfecte vrijdagavond!

15 min. bereiden
15 min. oventijd
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

pizzadeeg met tomatensaus

½

basisrecept kruidig gehakt

500 g

cherrytomaten

85 g

veldsla

240 g

groene olijven met piment

4 el

naturel slasaus

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • bakpapier

Mamma mia! Compleet met homemade vulling voor de perfecte vrijdagavond!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het pizzadeeg uit op een vel bakpapier. Rol met behulp van een deegroller iets verder uit. Leg het deeg met bakpapier op een bakplaat en snijd in 4 rechthoeken (per 4 personen).

2

Verdeel het basisrecept in 4 porties over de korte kant van alle rechthoeken. Zorg ervoor dat je de randen vrijlaat. Vouw het deeg over het gehakt en druk de randen goed dicht met behulp van een vork. Bak de pizzabroodjes in ca. 15 min. in het midden van de oven goudgeel en gaar.

3

Verwarm ondertussen de pizzasaus uit de pizzakit in een pannetje op laag vuur. Maak een salade door de tomaten te halveren en om te scheppen met de veldsla, olijven en de slasaus. Verdeel de saus over de pizzabroodjes en serveer met de salade.

tip

bereidingstipZoek op de site naar 1194256 voor het recept van het kruidig gehakt.

variatietipJe kunt ook volkorenpizzadeeg (550 g, koelvers) gebruiken.