Stic­ky kip rijst­bowl

Deze sticky kip is zó knapperig dat je er geen genoeg van krijgt.

(21) waardeer
hoofdgerecht Deze sticky kip is zó knapperig dat je er geen genoeg van krijgt. 4 personen
4 21

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de knoflook heel fijn. Schil de gember en snijd heel fijn. Maak in een kom een sausje van de knoflook, gember, sojasaus, het water, de rijstazijn, zoete chilisaus, de helft van de maizena en het sesamzaad. Meng het ei met de rest van de maizena in een andere kom tot een papje en breng op smaak met peper en zout. Snijd de kipdijfilet in stukjes van 3 cm. Meng dit door het eimengsel.
  2. Snijd de broccoli in roosjes en de stronk in blokjes. Verdeel de broccoli in een vergiet en zet deze in een pan met een laag kokend water zonder het water te raken. Dek af en stoom in ca. 5 min. beetgaar.
  3. Verhit ondertussen de olie in een wok of hapjespan en bak de kip met het eimengsel in 1 laag in 5-7 min. op hoog vuur gaar en krokant. Er ontstaat een soort pannenkoek, keer die halverwege, zodat het knapperige korstje aan de kip blijft plakken. Zet het vuur lager. Voeg dan het sojasausmengsel toe en roer 2 min. door tot een plakkerige saus ontstaat met stukjes kip erin. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. 
  4. Serveer de rijst in kommen met de broccoli en schep de kip met saus erover. Bestrooi met de salade-ui.
video

Stic­ky kip rijst­bowl

leuk-snel - 00:45 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 79 g
    waarvan suikers 11 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.480 mg
  • vezels 10 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Sticky kip rijstbowl

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stic­ky kip rijst­bowl

1
1
  • 300 g witte rijst
  • 1 teen knoflook
  • 50 g verse gember

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de knoflook heel fijn. Schil de gember en snijd heel fijn.

2
2
  • 80 ml sojasaus
  • 2 el water
  • 3 el rijstazijn
  • 4 el zoete chilisaus
  • 1 el maizena

Maak in een kom een sausje van de knoflook, gember, sojasaus, het water, de rijstazijn, zoete chilisaus, de maizena en het sesamzaad.

3
3
  • 1 wit scharrelei
  • 1 el maizena

Meng het ei met de rest van de maizena in een andere kom tot een papje en breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 350 g kipdijfilet

Snijd de kipdijfilet in stukjes van 3 cm. Meng dit door het eimengsel.

5
5
  • 800 g broccoli

Snijd de broccoli in roosjes en de stronk in blokjes.

6
6

Verdeel de broccoli in een vergiet en zet deze in een pan met een laag kokend water zonder het water te raken. Dek af en stoom in ca. 5 min. beetgaar.

7
7
  • 3 el zonnebloemolie

Verhit ondertussen de olie in een wok of hapjespan en bak de kip met het eimengsel in 1 laag in 5-7 min. op hoog vuur gaar en krokant.

8
8

Er ontstaat een soort pannenkoek, keer die halverwege, zodat het knapperige korstje aan de kip blijft plakken. Zet het vuur lager.

9
9
  • ½ bosje salade-ui

Voeg dan het sojasausmengsel toe en roer 2 min. door tot een plakkerige saus ontstaat met stukjes kip erin. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. 

10
10

Serveer de rijst in kommen met de broccoli en schep de kip met saus erover. Bestrooi met de salade-ui.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.