Ge­bak­ken ka­bel­jauw met bloem­kool­pu­ree

Dit smaakvolle, gezonde maaltje bevat lekker veel groente.

(5) waardeer
hoofdgerecht Dit smaakvolle, gezonde maaltje bevat lekker veel groente. 4 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook samen met de bloemkoolroosjes in ca. 20 min. beetgaar. Giet af en stamp met de olijfolie extra vergine tot een smeuïge puree. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil erboven. Breng op smaak met peper.
  2. Halveer ondertussen de courgette in de lengte en snijd in stukken van ca. 1 cm. Snijd de knoflook fijn. Verhit helft van de milde olijfolie in een koekenpan en bak de courgette, knoflook en peper 10 min. op middelhoog vuur.
  3. Bestrooi de kabeljauw met de tijm, peper en eventueel zout. Verhit de rest van de milde olijfolie in een koekenpan en bak de kabeljauw in 7 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Leg de tomaten aan de tak tussen de vis en bak mee.
  4. Schep de puree in diepe borden en verdeel de courgette, kabeljauw en tomaatjes erover. Lekker met een schijfje citroen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 34 g
    waarvan suikers 12 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 45-46

Gebakken kabeljauw met bloemkoolpuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken ka­bel­jauw met bloem­kool­pu­ree

1
1
  • 500 g iets kruimige aardappelen
  • 800 g koelverse bloemkoolroosjes

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook samen met de bloemkoolroosjes in ca. 20 min. beetgaar.

2
2
  • 3 el olijfolie extra vergine

Giet af en stamp met de olijfolie extra vergine tot een smeuïge puree.

3
3
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil erboven. Breng op smaak met peper.

4
4
  • 1 courgette

Halveer ondertussen de courgette in de lengte en snijd in stukken van ca. 1 cm.

5
5
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el milde olijfolie

Snijd de knoflook fijn. Verhit de milde olijfolie in een koekenpan en bak de courgette, knoflook en peper 10 min. op middelhoog vuur.

6
6
  • 4 stuks verse kabeljauwhaasjes
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 1 el milde olijfolie

Bestrooi de kabeljauw met de tijm, peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kabeljauw in 7 min. goudbruin en gaar.

7
7
  • 250 g cherrytomaten aan de tak

Keer halverwege. Leg de tomaten aan de tak tussen de vis en bak mee.

8
8

Schep de puree in diepe borden en verdeel de courgette, kabeljauw en tomaatjes erover. Lekker met een schijfje citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.