Pasta pesto van radijsgroen en gebakken radijsjes
Pasta pesto van radijsgroen en gebakken radijsjes

Pasta pesto van radijsgroen en gebakken radijsjes

Radijsjes danken hun pittige smaak aan de mosterdolie die het plantje zelf maakt. Van het groen maak je pesto. De knolletjes bak je; worden ze lekker zacht van!

20 min. bereiden
1waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

linguine

50 g

pijnboompitten

2 bosjes

radijs

80 ml

extra vierge olijfolie

2 el

witte balsamicoazijn

125 g

oude kaas

15 g

verse basilicum

1 teen

knoflook

½ tl

zeezoutvlokken

Dit heb je nodig

  • grove rasp

  • staafmixer

Radijsjes danken hun pittige smaak aan de mosterdolie die het plantje zelf maakt. Van het groen maak je pesto. De knolletjes bak je; worden ze lekker zacht van!

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur in ca. 5 min. goudbruin Laat afkoelen op een bord.

2

Snijd het blad van de radijs, laat een stukje van de steel zitten. Spoel de radijsjes en het groen goed schoon en dep droog. Gooi eventuele gele blaadjes weg.

3

Verhit 30 ml olie (per 4 personen) in een koekenpan en bak de radijsjes 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de azijn toe en bak nog 1 min. mee. Zet het vuur laag en laat nog 6-8 min. met de deksel op de pan smoren. Breng op smaak met peper.

4

Rasp ondertussen de oude kaas met de grove rasp. Doe het radijsblad, basilicum, de pijnboompitten, geraspte kaas, knoflook en de rest van de olie (per 4 personen) in de hoge beker en pureer tot een gladde pesto. Voeg eventueel 1 el water (per 4 personen) toe om het gladder te krijgen. Breng op smaak met peper en het zout.

5

Giet de pasta af, vang een kopje kookvocht op. Schep de pesto door de pasta en voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Verdeel over de borden en verdeel de gebakken radijsjes erover.

tip

combinatietip Lekker met een groene salade van kropsla, komkommer, bieslook, olijfolie en azijn.