Vegan pasta pesto
Vegan of niet: pasta pesto is een klassieker die je geproefd moet hebben.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g De Cecco Linguine n° 7
- 40 g pijnboompitten
- 50 g Violife Prosociano wedge
- 1 teen knoflook
- 100 ml extra vierge olijfolie
- 30 g verse basilicum
- 100 g koelverse semi-gedroogde cherry tomaatjes
Keukenspullen
- staafmixer met hoge beker
Advertentie
Bereiden
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Rasp de vegan kaas. Maal de pijnboompitten, vegan kaas, knoflook en olijfolie in de hoge beker en pureer. Voeg de blaadjes van de basilicum toe en maal kort tot pesto.
- Giet de pasta af en vang wat van het kookvocht op. Meng de pesto door de pasta en voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over de borden, verdeel de tomaten erover en bestrooi met wat versgemalen zwarte peper.
combinatietip:
Lekker met gegrilde groene asperges of een salade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 600 kcal
- eiwit 14 g
-
koolhydraten 62 g
waarvan suikers 8 g -
vet 32 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 280 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Vegan pasta pesto
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vegan pasta pesto
- 300 g De Cecco Linguine n° 7
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 40 g pijnboompitten
- 50 g Violife Prosociano wedge
Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Rasp de vegan kaas.
- 1 teen knoflook
- 100 ml extra vierge olijfolie
- 30 g verse basilicum
Maal de pijnboompitten, vegan kaas, knoflook en olijfolie in de hoge beker en pureer. Voeg de blaadjes van de basilicum toe en maal kort tot pesto.
Giet de pasta af en vang wat van het kookvocht op. Meng de pesto door de pasta en voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken.
Breng op smaak met peper en zout.
- 100 g koelverse semi-gedroogde cherry tomaatjes
Verdeel de pasta over de borden, verdeel de tomaten erover en bestrooi met wat versgemalen zwarte peper.
combinatietip:
Lekker met gegrilde groene asperges of een salade.