Ve­gan pas­ta pes­to

Vegan of niet: pasta pesto is een klassieker die je geproefd moet hebben.

(1) waardeer
italiaans hoofdgerecht Vegan of niet: pasta pesto is een klassieker die je geproefd moet hebben. 4 personen
3 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Rasp de vegan kaas. Maal de pijnboompitten, vegan kaas, knoflook en olijfolie in de hoge beker en pureer. Voeg de blaadjes van de basilicum toe en maal kort tot pesto.
  2. Giet de pasta af en vang wat van het kookvocht op. Meng de pesto door de pasta en voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over de borden, verdeel de tomaten erover en bestrooi met wat versgemalen zwarte peper.

combinatietip:

Lekker met gegrilde groene asperges of een salade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 62 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
november 2019

Vegan pasta pesto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gan pas­ta pes­to

1
1
  • 300 g De Cecco Linguine n° 7

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 40 g pijnboompitten
  • 50 g Violife Prosociano wedge

Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Rasp de vegan kaas.

3
3
  • 1 teen knoflook
  • 100 ml extra vierge olijfolie
  • 30 g verse basilicum

Maal de pijnboompitten, vegan kaas, knoflook en olijfolie in de hoge beker en pureer. Voeg de blaadjes van de basilicum toe en maal kort tot pesto.

4
4

Giet de pasta af en vang wat van het kookvocht op. Meng de pesto door de pasta en voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken.

5
5

Breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 100 g koelverse semi-gedroogde cherry tomaatjes

Verdeel de pasta over de borden, verdeel de tomaten erover en bestrooi met wat versgemalen zwarte peper.

combinatietip:

Lekker met gegrilde groene asperges of een salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.