Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.
Verwarm ondertussen de zuurkool in een steelpan 10 min. op laag vuur. Snipper de rode ui. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes van 1 cm.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de spekreepjes 4 min. Voeg de ui toe en fruit 3 min. mee. Roer regelmatig. Voeg de appel, kaneel en basterdsuiker toe en bak in 2-3 min. goudbruin.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de walnoten 3-4 min. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op. Voeg de boter toe en stamp met de pureestamper tot een fijne puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe voor extra smeuïgheid. Meng de zuurkool en het appelmengsel erdoor en bestrooi met de walnoten.
Zuurkoolstamppot met spekjes, appel en walnoot
In deze stamppot komt alles samen. Het zure van de zuurkool, het zoute van de spekjes en een zoetje dankzij de in bruine suiker gekaramelliseerde appeltjes. Plus, een vleugje kaneel. Heerlijk!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Zuurkoolstamppot met spekjes, appel en walnoot
In deze stamppot komt alles samen. Het zure van de zuurkool, het zoute van de spekjes en een zoetje dankzij de in bruine suiker gekaramelliseerde appeltjes. Plus, een vleugje kaneel. Heerlijk!

hoofdgerecht
4 personen
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.
Verwarm ondertussen de zuurkool in een steelpan 10 min. op laag vuur. Snipper de rode ui. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes van 1 cm.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de spekreepjes 4 min. Voeg de ui toe en fruit 3 min. mee. Roer regelmatig. Voeg de appel, kaneel en basterdsuiker toe en bak in 2-3 min. goudbruin.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de walnoten 3-4 min. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op. Voeg de boter toe en stamp met de pureestamper tot een fijne puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe voor extra smeuïgheid. Meng de zuurkool en het appelmengsel erdoor en bestrooi met de walnoten.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg kruimige aardappelen
520 g zuurkool
1 rode ui
1 Jazz appel
250 g gerookte spekreepjes
2 tl gemalen kaneel
2 el donkere basterdsuiker
100 g ongebrande walnoten
15 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
pureestamper