bewaar
Gebraden knolselderij met kikkererwtenschuim
Gebraden knolselderij met kikkererwtenschuim
bewaar

Gebraden knolselderij met kikkererwtenschuim

Dit vegan hoofdgerecht is een pareltje. Want gebraden knolselderij met kikkererwtenschuim klinkt niet alleen goed, zo smaakt het ook.

25 min. bereiden
1 uur 30 min. oventijd
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1.2 kg

knolselderij

½ el

korianderzaad

½ el

venkelzaad

50 g

Violife Vioblock ongezouten

½ tl

zout

350 g

AH Biologisch kikkererwten in pot

1

citroen

15 g

verse koriander

4 el

tahin

8 el

ijskoud water

½ tl

paprikapoeder

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • vijzel

  • staafmixer of keukenmachine

  • handmixer

Dit vegan hoofdgerecht is een pareltje. Want gebraden knolselderij met kikkererwtenschuim klinkt niet alleen goed, zo smaakt het ook.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de knolselderij schoon en snijd de wortels eraf. Prik de knolselderij rondom in met een vork (ca. 30 keer) en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

2

Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster het koriander- en venkelzaad 4 min. Plet de specerijen met een mes of in de vijzel. Meng het alternatief voor boter met de specerijen en het zout.

3

Bestrijk de knolselderij rondom met de specerijenboter en rooster ca. 1 uur en 30 min. Hij moet helemaal zacht zijn. Laat 15 min. rusten.

4

Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken in een zeef en vang het vocht op (aquafaba). Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de koriander grof.

5

Pureer in een keukenmachine of met een staafmixer de kikkererwten met de tahin. Voeg ¾ van de koriander, 2 tl citroenrasp, 2½ el -sap en het water in 5 min. toe en pureer tot een heel gladde crème. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6

Klop vlak voor het serveren de aquafaba en 1 tl citroensap met een handmixer in 2 min. goed schuimig.

7

Snijd de knolselderij in 4 parten en deze in de breedte in plakken van 2 cm. Leg steeds de uitsteekvorm op een bord, schep er ¼ van de crème in, strijk glad en haal de uitsteekvorm weg. Bestrooi de aquafaba met de paprikapoeder en bestrooi rondom met de rest van de koriander.

bereidingstipDe knolselderij en kikkererwtencrème kun je 1 dag van tevoren maken.
biertipDit gerecht is lekker met een glas Dutch Bargain Glitter Extravaganza. Smaak: droog, fruitig. Met dit glitterbier steel je zeker de show. Droog, met exotisch fruit.
wijntipDit gerecht is lekker met een glas Lindeman’s South Africa Cabernet Sauvignon Merlot. Smaak: rood, soepel. Herkomst: Zuid-Afrika. Allemansvriend. Vol, zacht en perfect in balans.
wijntipDit gerecht is lekker met een glas AH Excellent Selectie Coteaux Bourguignons Chardonnay. Smaak: wit, vol en droog. Herkomst: Frankrijk. Elegante bourgogne met fijne zuren. Mooi bij smeuïge gerechten.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gebraden knolselderij met kikkererwtenschuim

Dit vegan hoofdgerecht is een pareltje. Want gebraden knolselderij met kikkererwtenschuim klinkt niet alleen goed, zo smaakt het ook.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig