bewaar
Pompoenovenschotel
Pompoenovenschotel
bewaar

Pompoenovenschotel

Deze pompoenovenschotel ziet er toch uit om door een ringetje te halen?

35 min. bereiden
25 min. oventijd
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

mais in blik

2 tenen

knoflook

1

middelgrote ui

1

chipotlepeper in adobosaus in pot

2 el

milde olijfolie

300 g

rundergehakt

1 el

tomatenpuree

½ el

zoete gerookte-paprikapoeder

½ el

gemalen komijn

500 g

kruimige aardappelen

1

AH Biologisch pompoen

50 ml

volle melk

100 g

geraspte cheddar

50 g

pompoenpitten

2 el

panko

Dit heb je nodig

  • pureestamper of pureeknijper

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Deze pompoenovenschotel ziet er toch uit om door een ringetje te halen?

Aan de slag

1

Doe de mais in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Snijd de chipotle fijn.

2

Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 1 min. op middelhoog vuur. Zet het vuur hoog en voeg het gehakt, de knoflook, chipotle, tomatenpuree, gerookte-paprikapoeder en komijn toe. Roerbak ca. 5 min.

3

Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook in ruim kokend water in 20 min. gaar. Schil ondertussen de pompoen en halveer in de lengte. Verwijder de zaden en draderige binnenkant en snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm. Kook de laatste 15 min. de helft van de pompoenblokjes met de aardappel mee.

4

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de mais en de rest van de pompoenblokjes bij het gehakt en bak nog 10 min. mee. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Giet de aardappel en pompoen af en stamp ze met de pureestamper tot een puree (of gebruik een pureeknijper). Meng de melk en de helft van de kaas erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

6

Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal. Verdeel de puree erover en maak glad met de achterkant van een lepel. Strooi de rest van de kaas erover. Bak de schotel ca. 25 min. in het midden van de oven lichtbruin en tot de kaas gesmolten is.

7

Hak ondertussen de pompoenpitten fijn en meng met de panko. Verdeel de pompoenpittenkruim na 15 min. van de oventijd over de ovenschotel.

vegatipVervang voor een vegetarische pompoenschotel het rundergehakt door vegan rulstukjes of fijngesneden champignons.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pompoenovenschotel

Deze pompoenovenschotel ziet er toch uit om door een ringetje te halen?

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig