Proteïnepannenkoeken
Deze proteïne pannenkoeken bevatten extra eiwitten dankzij wheypoeder in de smaak vanille. Serveer met magere kwark en top af gemarineerde bessen.
325 kcal
20 min. bereiden, 10 min. wachten
Ingrediënten
Aantal personen
150 g
1 el
2 el
250 g
325 ml
2
2 el
250 g
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
september 2023 - september 2023
mei 2023 - mei 2023
Doe het meel, de bakpoeder en whey vanille in een mengkom en roer goed door. Laat de blauwe bessen ontdooien. Voeg de melk en eieren toe en mix kort met een handmixer met gardes tot alles net gemengd is, klontjes zijn niet erg. Laat het beslag 10 min. rusten.
Verhit ¼ van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep 3 hoopjes beslag in de pan en bak de pannenkoeken in 2-3 min. gaar. Keer halverwege of als de bovenkant drooggebakken is. Herhaal met de rest van het beslag (voor 16-18 pannenkoeken).
Serveer de pannenkoeken met de kwark en de bessen.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Proteïnepannenkoeken
Deze proteïne pannenkoeken bevatten extra eiwitten dankzij wheypoeder in de smaak vanille. Serveer met magere kwark en top af gemarineerde bessen.

4 personen
325 kcal
20 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Doe het meel, de bakpoeder en whey vanille in een mengkom en roer goed door. Laat de blauwe bessen ontdooien. Voeg de melk en eieren toe en mix kort met een handmixer met gardes tot alles net gemengd is, klontjes zijn niet erg. Laat het beslag 10 min. rusten.
Verhit ¼ van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep 3 hoopjes beslag in de pan en bak de pannenkoeken in 2-3 min. gaar. Keer halverwege of als de bovenkant drooggebakken is. Herhaal met de rest van het beslag (voor 16-18 pannenkoeken).
Serveer de pannenkoeken met de kwark en de bessen.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
150 g volkorenmeel
1 el bakpoeder
2 el whey vanille
250 g diepvries blauwe bessen
325 ml magere melk
2 middelgrote eieren
2 el milde olijfolie
250 g magere kwark




