Courgettesoep met spekjes

Groene soep met een twist, we like!

205 kcal

20 min. bereiden

4.4/5

(277)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 middelgrote ui

    middelgrote ui

  • 2 tenen knoflook

    knoflook

  • 3 courgettes

    courgettes

  • 1 eetlepel traditionele olijfolie

    traditionele olijfolie

  • 0.5 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden

    gedroogde Italiaanse kruiden

  • 2 kippenbouillontabletten

    kippenbouillontabletten

  • 1.2 liter water

    water

  • 125 gram gerookte spekreepjes

    gerookte spekreepjes

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • keukenpapier


september 2019 - september 2019

Aan de slag

  1. Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Snijd de courgettes in halve plakken. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de laatste minuut de knoflook en kruiden toe. Voeg de courgette toe en bak 5 min. mee. Verkruimel de bouillontabletten erover en voeg het water toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep.

  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak hierin de spekjes in 10 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar het bakvet. Verdeel de soep over kommen. Verdeel de spekjes over de soep en garneer met het bakvet van de spekjes.

  • combinatietipLekker met breekbrood kaas-ui.

Wat vond je van dit recept?

Courgettesoep met spekjes

Groene soep met een twist, we like!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig