Courgettesoep met spekjes
Groene soep met een twist, we like!
205 kcal
20 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1 middelgrote ui
middelgrote ui
2 tenen knoflook
knoflook
3 courgettes
courgettes
1 eetlepel traditionele olijfolie
traditionele olijfolie
0.5 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
gedroogde Italiaanse kruiden
2 kippenbouillontabletten
kippenbouillontabletten
1.2 liter water
water
125 gram gerookte spekreepjes
gerookte spekreepjes
Dit heb je nodig
staafmixer
keukenpapier
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
september 2019 - september 2019
Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Snijd de courgettes in halve plakken. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de laatste minuut de knoflook en kruiden toe. Voeg de courgette toe en bak 5 min. mee. Verkruimel de bouillontabletten erover en voeg het water toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak hierin de spekjes in 10 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar het bakvet. Verdeel de soep over kommen. Verdeel de spekjes over de soep en garneer met het bakvet van de spekjes.
- combinatietipLekker met breekbrood kaas-ui.
Courgettesoep met spekjes
Groene soep met een twist, we like!

hoofdgerecht
4 personen
205 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Snijd de courgettes in halve plakken. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de laatste minuut de knoflook en kruiden toe. Voeg de courgette toe en bak 5 min. mee. Verkruimel de bouillontabletten erover en voeg het water toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak hierin de spekjes in 10 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar het bakvet. Verdeel de soep over kommen. Verdeel de spekjes over de soep en garneer met het bakvet van de spekjes.
combinatietip:Lekker met breekbrood kaas-ui.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
3 courgettes
1 el traditionele olijfolie
½ el gedroogde Italiaanse kruiden
2 kippenbouillontabletten
1¼ l water
125 g gerookte spekreepjes
Dit heb je nodig
staafmixer
keukenpapier




