bewaar
Knolselderijstamppot met peen, ui en kipgehaktballetjes
Knolselderijstamppot met peen, ui en kipgehaktballetjes
bewaar

Knolselderijstamppot met peen, ui en kipgehaktballetjes

Geef een paleo-twist aan de stamppot met knolselderij, peen, ui en knapperige kipgehaktballetjes. Dat wordt smullen.

35 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

2 personen

300 g

knolselderij

400 g

bloemkolen

1

middelgrote ui

200 g

winterpenen

1 teen

knoflook

2 takjes

verse tijm

40 g

ongezouten roomboter

600 ml

water

150 g

scharrel kipgehakt

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

1

Schil de knolselderij en snijd in gelijke stukken van 2-3 cm. Snijd de bloemkool in roosjes. Snijd de ui in halve ringen. Schil de peen en snijd in halve plakjes van 1 cm. Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

2

Verhit ¼ van de boter in een ruime pan of soeppan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de winterpeen, knolselderij, bloemkool, knoflook en de helft van de tijm toe en bak 2 min. mee. Voeg het water toe en breng aan de kook. Laat 20 min. koken tot de groenten gaar zijn.

3

Meng het gehakt met de rest van de tijm, peper en eventueel zeezout en draai er met vochtige handen 6 balletjes (per 2 personen) van.

4

Verhit ¼ van de boter in een hapjespan en bak de balletjes in 5 min. op middelhoog vuur rondom bruin.

5

Giet de groente af, doe terug in de pan en laat 2 min. op laag vuur droog koken. Stamp met de pureestamper tot een grove puree, voeg de rest van de boter toe en breng op smaak met peper en eventueel zeezout.

6

Serveer de stamppot met de gehaktballetjes.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Knolselderijstamppot met peen, ui en kipgehaktballetjes

Geef een paleo-twist aan de stamppot met knolselderij, peen, ui en knapperige kipgehaktballetjes. Dat wordt smullen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig