Knolselderijstamppot met peen, ui en kipgehaktballetjes

Geef een paleo-twist aan de stamppot met knolselderij, peen, ui en knapperige kipgehaktballetjes. Dat wordt smullen.

425 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de knolselderij en snijd in gelijke stukken van 2-3 cm. Snijd de bloemkool in roosjes. Snijd de ui in halve ringen. Schil de peen en snijd in halve plakjes van 1 cm. Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

  2. Verhit ¼ van de boter in een ruime pan of soeppan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de winterpeen, knolselderij, bloemkool, knoflook en de helft van de tijm toe en bak 2 min. mee. Voeg het water toe en breng aan de kook. Laat 20 min. koken tot de groenten gaar zijn.

  3. Meng het gehakt met de rest van de tijm, peper en eventueel zeezout en draai er met vochtige handen 6 balletjes (per 2 personen) van.

  4. Verhit ¼ van de boter in een hapjespan en bak de balletjes in 5 min. op middelhoog vuur rondom bruin.

  5. Giet de groente af, doe terug in de pan en laat 2 min. op laag vuur droog koken. Stamp met de pureestamper tot een grove puree, voeg de rest van de boter toe en breng op smaak met peper en eventueel zeezout.

  6. Serveer de stamppot met de gehaktballetjes.

Knolselderijstamppot met peen, ui en kipgehaktballetjes

Geef een paleo-twist aan de stamppot met knolselderij, peen, ui en knapperige kipgehaktballetjes. Dat wordt smullen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig