Kip-kokoscurry met courgette en bloemkoolrijst

Een bordje curry is met een simpele aanpassing helemaal paleo. Geloof ons: op een bedje van bloemkoolrijst smaakt kruidige kip-kokoscurry minstens net zo lekker.

545 kcal

20 min. bereiden

4.1/5

(201)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 15 gram verse gember

    verse gember

  • 1 teen knoflook

    knoflook

  • 1 middelgrote ui

    middelgrote ui

  • 1 courgette

    courgette

  • 1 limoen

    limoen

  • 7.5 gram verse koriander

    verse koriander

  • 2 eetlepel kokosolie

    kokosolie

  • 200 gram kipfiletblokjes

    kipfiletblokjes

  • 0.5 theelepel kurkuma

    kurkuma

  • 200 ml kokosmelk

    kokosmelk

  • 400 gram koelverse bloemkoolrijst

    koelverse bloemkoolrijst

september 2023 - september 2023

Aan de slag

  1. Rasp de gember fijn en snijd de knoflook fijn. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de courgette in dunne halve plakjes. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de halve vrucht uit. Snijd de andere helft in parten. Snijd de koriander fijn.

  2. Verhit de helft van de olie in een wok en bak de kip 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui, gember, courgette en kurkuma toe en bak 2 min. op middelhoog vuur.

  3. Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat op laag vuur ca. 7 min. met de deksel op de pan stoven. Voeg de limoenrasp, de helft van de koriander en 1 el limoensap (per 2 personen) toe en breng op smaak met peper en eventueel zeezout.

  4. Verhit ondertussen de rest van de kokosolie in een koekenpan en bak de bloemkoolrijst 3-4 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zeezout.

  5. Serveer de curry met de bloemkoolrijst en limoenpartjes en garneer met de rest van de koriander.

Wat vond je van dit recept?

Kip-kokoscurry met courgette en bloemkoolrijst

Een bordje curry is met een simpele aanpassing helemaal paleo. Geloof ons: op een bedje van bloemkoolrijst smaakt kruidige kip-kokoscurry minstens net zo lekker.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig