Kip-kokoscurry met courgette en bloemkoolrijst
Een bordje curry is met een simpele aanpassing helemaal paleo. Geloof ons: op een bedje van bloemkoolrijst smaakt kruidige kip-kokoscurry minstens net zo lekker.
545 kcal
20 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
15 gram verse gember
verse gember
1 teen knoflook
knoflook
1 middelgrote ui
middelgrote ui
1 courgette
courgette
1 limoen
limoen
7.5 gram verse koriander
verse koriander
2 eetlepel kokosolie
kokosolie
200 gram kipfiletblokjes
kipfiletblokjes
0.5 theelepel kurkuma
kurkuma
200 ml kokosmelk
kokosmelk
400 gram koelverse bloemkoolrijst
koelverse bloemkoolrijst
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
september 2023 - september 2023
Rasp de gember fijn en snijd de knoflook fijn. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de courgette in dunne halve plakjes. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de halve vrucht uit. Snijd de andere helft in parten. Snijd de koriander fijn.
Verhit de helft van de olie in een wok en bak de kip 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui, gember, courgette en kurkuma toe en bak 2 min. op middelhoog vuur.
Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat op laag vuur ca. 7 min. met de deksel op de pan stoven. Voeg de limoenrasp, de helft van de koriander en 1 el limoensap (per 2 personen) toe en breng op smaak met peper en eventueel zeezout.
Verhit ondertussen de rest van de kokosolie in een koekenpan en bak de bloemkoolrijst 3-4 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zeezout.
Serveer de curry met de bloemkoolrijst en limoenpartjes en garneer met de rest van de koriander.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Kip-kokoscurry met courgette en bloemkoolrijst
Een bordje curry is met een simpele aanpassing helemaal paleo. Geloof ons: op een bedje van bloemkoolrijst smaakt kruidige kip-kokoscurry minstens net zo lekker.

hoofdgerecht
2 personen
545 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Rasp de gember fijn en snijd de knoflook fijn. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de courgette in dunne halve plakjes. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de halve vrucht uit. Snijd de andere helft in parten. Snijd de koriander fijn.
Verhit de helft van de olie in een wok en bak de kip 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui, gember, courgette en kurkuma toe en bak 2 min. op middelhoog vuur.
Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat op laag vuur ca. 7 min. met de deksel op de pan stoven. Voeg de limoenrasp, de helft van de koriander en 1 el limoensap (per 2 personen) toe en breng op smaak met peper en eventueel zeezout.
Verhit ondertussen de rest van de kokosolie in een koekenpan en bak de bloemkoolrijst 3-4 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zeezout.
Serveer de curry met de bloemkoolrijst en limoenpartjes en garneer met de rest van de koriander.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
15 g verse gember
1 teen knoflook
1 middelgrote ui
1 courgette
1 limoen
7½ g verse koriander
2 el kokosolie
200 g kipfiletblokjes
½ tl kurkuma
200 ml kokosmelk
400 g koelverse bloemkoolrijst




