Marokkaanse linzensoep
Marokkaanse linzensoep
bewaar
bewaar

Marokkaanse linzensoep

Winterpeen, passata en een melange van onder andere kaneel, komijn en koriander: deze Marokkaanse linzensoep heeft alles wat je zoekt. Heerlijk met de touch van peterselie.

20 min. bereiden
30 min. wachten
16waarderingen

Aan de slag

1

Snipper de uien. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm. Rasp de gember. Snijd de knoflook fijn. Snijd de peterselie fijn, houd de stelen en het blad apart. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm.

2

Verhit de olie in een stoofpan op middelhoog vuur. Bak de ui, winterpeen, gember, knoflook en peterseliestelen 5 min. Voeg de aardappelen, kurkuma, koriander, kaneel en komijn toe en bak 2 min. mee. Roer de linzen erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Schenk het water en de passata erbij en verkruimel de bouillonblokjes erboven. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur 30 min. garen.

4

Breng op smaak met peper en roer de peterselieblaadjes erdoor.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Marokkaanse linzensoep

Winterpeen, passata en een melange van onder andere kaneel, komijn en koriander: deze Marokkaanse linzensoep heeft alles wat je zoekt. Heerlijk met de touch van peterselie.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig