Sambal-ei met gehakt en atjar
Geïnspireerd door de chili fried egg (eitje gebakken in crispy chili olie) proberen we het nu met sambal. Net zo lekker! Samen met gehakt en atjar maak je er in een handomdraai een fijne maaltijd van.
640 kcal
20 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
300 gram volkoren basmatirijst
volkoren basmatirijst
2 komkommers
komkommers
2.5 eetlepel sambal oelek
sambal oelek
1 eetlepel sesamolie
sesamolie
300 gram half-om-halfgehakt
half-om-halfgehakt
4 eetlepel atjar tjampoer
atjar tjampoer
2 eetlepel arachideolie
arachideolie
4 middelgrote scharreleieren
middelgrote scharreleieren
Dit heb je nodig
deegroller
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2024 nr. 06 - Groente erin? Makkie!
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Plet de komkommers met de deegroller en snijd in ongelijke stukken van 2-3 cm. Meng met ⅕ van de sambal, 2 el vocht (per 4 personen) van de atjar en de sesamolie. Laat staan tot gebruik.
Verwarm een grote hapjespan op middelhoog vuur en bak het gehakt in 5 min. rul. Draai het vuur hoog en bak nog 2 min., zodat het vlees een beetje krokant bakt. Voeg de uitgelekte atjar toe en bak nog 1 min. mee. Bestrooi met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen de olie op middelhoog vuur in een koekenpan en roer de rest van de sambal erdoor. Breek de eieren erboven en bak ze naar wens.
Schep een portie rijst in een kom, druk aan en keer om op een bord. Herhaal met de rest van de rijst. Leg op elk bord een sambaleitje en serveer het atjargehakt en de komkommersalade ernaast.
- combinatietipLekker met fijngesneden bosui.
- vegatipIn plaats van gehakt kun je ook rulstukjes gebruiken.
- resttipDit gerecht is de volgende dag heerlijk als lunch.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Sambal-ei met gehakt en atjar
Geïnspireerd door de chili fried egg (eitje gebakken in crispy chili olie) proberen we het nu met sambal. Net zo lekker! Samen met gehakt en atjar maak je er in een handomdraai een fijne maaltijd van.

hoofdgerecht
4 personen
640 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Plet de komkommers met de deegroller en snijd in ongelijke stukken van 2-3 cm. Meng met ⅕ van de sambal, 2 el vocht (per 4 personen) van de atjar en de sesamolie. Laat staan tot gebruik.
Verwarm een grote hapjespan op middelhoog vuur en bak het gehakt in 5 min. rul. Draai het vuur hoog en bak nog 2 min., zodat het vlees een beetje krokant bakt. Voeg de uitgelekte atjar toe en bak nog 1 min. mee. Bestrooi met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen de olie op middelhoog vuur in een koekenpan en roer de rest van de sambal erdoor. Breek de eieren erboven en bak ze naar wens.
Schep een portie rijst in een kom, druk aan en keer om op een bord. Herhaal met de rest van de rijst. Leg op elk bord een sambaleitje en serveer het atjargehakt en de komkommersalade ernaast.
combinatietip:Lekker met fijngesneden bosui.
vegatip:In plaats van gehakt kun je ook rulstukjes gebruiken.
resttip:Dit gerecht is de volgende dag heerlijk als lunch.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g volkoren basmatirijst
2 komkommers
2½ el sambal oelek
1 el sesamolie
300 g half-om-halfgehakt
4 el atjar tjampoer
2 el arachideolie
4 middelgrote scharreleieren
Dit heb je nodig
deegroller




