Kabeljauw met rodekool van Hugo Kennis

Wij bedanken Hugo hartelijk voor dit heerlijk lichte kerstgerecht met kabeljauw en rode kool. Licht op de maag maar vol en explosief in smaak.

275 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de rodekool in vier parten en verwijder de harde kern. Snijd in de breedte in plakken van een ½ cm. Snijd de bosuitjes in ringen. Snijd de knoflook fijn en schil en rasp de gember. Snijd de koriander fijn.

  2. Verhit de helft van de arachideolie in een wok en roerbak de rodekool 5 min. op hoog vuur. Voeg de bosui, knoflook, gember en het venkelzaad toe en bak nog 1 min. Draai het vuur tot middelhoog, voeg de sesamolie, rijstazijn en sojasaus toe en bak nog 5-6 min.

  3. Dep ondertussen de kabeljauwhaasjes droog met keukenpapier. Bestrooi ze met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de arachideolie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de kabeljauw op middelhoog vuur 4 min. aan de ene kant, keer de vis en bak nog 3 min. op de andere zijde.

  4. Verdeel de rodekool over borden en verdeel daar de kabeljauw over. Bestrooi met het sesamzaad en koriander.

  • combinatietipLekker met fijngesneden rode peper.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Kabeljauw met rodekool van Hugo Kennis

Wij bedanken Hugo hartelijk voor dit heerlijk lichte kerstgerecht met kabeljauw en rode kool. Licht op de maag maar vol en explosief in smaak.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig