Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de helft en pers de hele vrucht uit. Snijd de peterselie fijn. Meng het limoensap en de helft van het -rasp met de peterselie, komijn, het paprikapoeder en eventueel zout. Meng met de garnalen en laat staan tot gebruik.
Snijd de koriander fijn. Snijd de tomaten, groene paprika en puntpaprika’s in blokjes. Snijd de jalapeño fijn (verwijder eventueel zaadlijsten). Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote (braad)pan en fruit de ui 5 min glazig. Voeg de knoflook, de helft van de koriander en jalapeñopeper toe, bak 1 min. Voeg de tomaten toe en bak 5 min. mee. Voeg de paprika toe, stoof 10 min. op laag vuur met de deksel schuin op de pan. Roer af en toe.
Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Voeg samen met het water toe aan de stoof en kook 10 min. met de deksel op de pan op middelhoog vuur. Voeg de kokosmelk toe en breng zonder deksel op de pan aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de garnalen toe en stoof 2-3 min mee tot gaar. Serveer met de rest van de koriander.
Stoofpot met garnalen en kokos van London Loy
London maakt deze lekkere stoofpot met garnalen en kokos. Laat het even sudderen en serveer daarna met rijst. Heerlijk!
45 min. bereiden
16 ingrediënten
- combinatietipLekker met rijst of couscous.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Stoofpot met garnalen en kokos van London Loy
London maakt deze lekkere stoofpot met garnalen en kokos. Laat het even sudderen en serveer daarna met rijst. Heerlijk!

hoofdgerecht
4 personen
45 min. bereiden
Aan de slag
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de helft en pers de hele vrucht uit. Snijd de peterselie fijn. Meng het limoensap en de helft van het -rasp met de peterselie, komijn, het paprikapoeder en eventueel zout. Meng met de garnalen en laat staan tot gebruik.
Snijd de koriander fijn. Snijd de tomaten, groene paprika en puntpaprika’s in blokjes. Snijd de jalapeño fijn (verwijder eventueel zaadlijsten). Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote (braad)pan en fruit de ui 5 min glazig. Voeg de knoflook, de helft van de koriander en jalapeñopeper toe, bak 1 min. Voeg de tomaten toe en bak 5 min. mee. Voeg de paprika toe, stoof 10 min. op laag vuur met de deksel schuin op de pan. Roer af en toe.
Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Voeg samen met het water toe aan de stoof en kook 10 min. met de deksel op de pan op middelhoog vuur. Voeg de kokosmelk toe en breng zonder deksel op de pan aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de garnalen toe en stoof 2-3 min mee tot gaar. Serveer met de rest van de koriander.
combinatietip:Lekker met rijst of couscous.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 biologische limoen
15 g verse platte peterselie
2 tl gemalen komijn
½ tl paprikapoeder
450 g diepvries rauwe gepelde garnalen
15 g verse koriander
6 tomaten
1 groene paprika
2 rode puntpaprika's
1 verse jalapeñopeper
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
3 el milde olijfolie
2 vastkokende aardappelen
60 ml water
200 ml kokosmelk