Hartige pompoentaart met gorgonzola en walnoten
Pompoen, gorgonzola en walnoten: een ultieme smaakcombi. Grote kans dat deze hartige herfsttaart jouw nieuwe favoriet wordt!
860 kcal
20 min. bereiden, 30 min. oventijd, 10 min. wachten
Ingrediënten
Aantal personen
3 el
230 g
1
1
5 g
50 g
200 g
4
200 ml
100 g
1 tl
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 24 cm)
bakpapier
bakbonen
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
juli 2025 - juli 2025
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de quichevorm in met ⅓ van de olie, verdeel het deeg erover en druk de naden goed aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg een vel bakpapier op het deeg, vul met de blindbakbonen en bak 15 min. in de oven. Verwijder de bakbonen en het bakpapier.
Halveer ondertussen de pompoen, verwijder de zaden en draderige binnenkant en snijd in parten. Verwijder de schil en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 2 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met ⅓ van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster 20 min. in de oven tot de pompoen zacht en licht gekleurd is.
Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen en ris de blaadjes van de takjes tijm. Verdeel de pompoen, rode ui, tijm en walnoten over de voorgebakken taartbodem. Verkruimel de gorgonzola erover.
Klop de eieren los met de slagroom, peper en eventueel zout. Schenk het mengsel gelijkmatig over de taartvulling. Bak 25–30 min. in de oven tot de vulling gestold en goudbruin is. Laat 10 min. afkoelen.
Meng ondertussen de slamelange met de azijn en de rest van de olie. Serveer met de quiche.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Hartige pompoentaart met gorgonzola en walnoten
Pompoen, gorgonzola en walnoten: een ultieme smaakcombi. Grote kans dat deze hartige herfsttaart jouw nieuwe favoriet wordt!

hoofdgerecht
4 personen
860 kcal
20 min. bereiden
10 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de quichevorm in met ⅓ van de olie, verdeel het deeg erover en druk de naden goed aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg een vel bakpapier op het deeg, vul met de blindbakbonen en bak 15 min. in de oven. Verwijder de bakbonen en het bakpapier.
Halveer ondertussen de pompoen, verwijder de zaden en draderige binnenkant en snijd in parten. Verwijder de schil en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 2 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met ⅓ van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster 20 min. in de oven tot de pompoen zacht en licht gekleurd is.
Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen en ris de blaadjes van de takjes tijm. Verdeel de pompoen, rode ui, tijm en walnoten over de voorgebakken taartbodem. Verkruimel de gorgonzola erover.
Klop de eieren los met de slagroom, peper en eventueel zout. Schenk het mengsel gelijkmatig over de taartvulling. Bak 25–30 min. in de oven tot de vulling gestold en goudbruin is. Laat 10 min. afkoelen.
Meng ondertussen de slamelange met de azijn en de rest van de olie. Serveer met de quiche.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 el milde olijfolie
230 g koelvers quiche & taartdeeg
1 biologische pompoen
1 rode ui
5 g verse tijm
50 g ongebrande walnoten
200 g gorgonzola
4 middelgrote scharreleieren
200 ml verse slagroom
100 g slamelange jonge bladsla veldsla
1 tl wittewijnazijn
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 24 cm)
bakpapier
bakbonen




